Poznati finalisti

Međugorje s čak 9:1 prošlo Donju Blatnicu

Finalisti
Mile Pavlović
16.08.2013.
u 09:53

U izvrsnom ozračju polufinalni susreti odigrani pred oko 2000 gledatelja u Športskom centru u Blizancima

U finalu ovogodišnje Lige MZ općine Čitluk igrat će momčadi Biletića i Međugorja. Odluka o tome pala je u spektakularnim polufinalnim susretima između momčadi: Gornji Hamzići/Čalići – Biletići, te Međugorje - Donja Blatnica, koji su pred 2000 gledatelja odigrani na prekrasnom terenu ŠC u Blizancima.

Odličan ugođaj

Ugođaj na tim susretima bio je doista veličanstven, pun emocija, mogli su gledatelji vidjeti mnoštvo dobrih poteza. Bio je to jedinstven spektakl koji će se dugo pamtiti po kvaliteti igre sve četiri momčadi. Prvi polufinalni susret između Gornjih Hamzića/Čalića i Biletića predstavljao je pravi užitak za gledatelje. Obje su momčadi od početka odmah krenule s ubojitim napadima. Nakon više pokušaja, Biletići su već u 4. minuti pogotkom Antonija Prusine došli u vodstvo. Dobra igra obiju momčadi nastavila se sve do kraja dijela. Pljuštali su udarci, ali pogodaka nije bilo zahvaljujući izvrsnim vratarima. U 23. minuti raspoloženi Antonio Prusina ponovno se iskazao i povećao vodstvo Biletića na 2:0. Ipak, Mateo Prusina je u 25. minuti smanjio rezultat na 1:2 i svojim suigračima vratio nadu. To ih je ohrabrilo. U dramatičnoj završnici G. Hamzići/Čalici krenuli su s vratarom kao igračem u napad i 10-ak sekundi prije kraja Ante Zovko izjednačio je rezultat na 2:2 nakon čega je uslijedila neviđena bakljada i veliko slavlje. Pobjednika su odlučivali šesterci. Više sreće u izvođenju imali su Biletići i s konačnim su se rezultatom 6:5 prvi put plasirali u finale općinske lige.

Kako se i očekivalo, u drugom polufinalnom susretu favorizirana momčad Međugorja s lakoćom je čak devet puta zatresla mrežu nemoćnog vratara Donje Blatnice, te s konačnih 9:1 svima pokazala da je vrlo izgledan kandidat za obranu prošlogodišnjeg naslova.

Međugorje dominiralo

Tijekom cijelog susreta malonogometaši Međugorja dominirali su terenom, poigravali se s protivnicima, gradili akcije i uspješno ih završavali prekrasnim pogocima. Prvo poluvrijeme završilo je vodstvom Međugorja 5:0, a o kakvoj se razlici u kvaliteti radilo, najbolje pokazuje konačan ishod od visokih 9:1 koji je Međugorje odveo u finale. Po tri pogotka za Međugorje postigli su Matej Čilić i Robert Brajković, dva Tomislav Pavlović i jedan Goran Sivrić, dok je strijela jedinog pogotka za D. Blatnicu bio Marin Galić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije