Stup kulture Brotnja

Matica hrvatska Čitluk obilježava 25. godišnjicu obnoviteljskog djelovanja

bih - 17. 11. 2010. - CITLUK, BiH Matica Detalj s Glavne skupstine Matice hrvatske odrzane u opcini Citluk   Photo: Mile Pavlovic/Vecernji list
30.05.2016.
u 10:00

U utorak, 31. svibnja, Ogranak Matice hrvatske Čitluk proslavit će jubilarnu, 25. obljetnicu svog obnoviteljskog rada i uspješnog djelovanja. Za taj veliki jubilej Matičina Ogranka priprema se vrlo bogat i sadržajan svečani program s nizom kulturnih događanja.

U čitlučkom hotelu Brotnjo u 18 sati održat će se izborna skupština OMH Čitluk na kojoj će se razmatrati izvješće o radu Ogranka u proteklom razdoblju te dužnosti razriješiti dosadašnji i izabrati novi predsjednik, dopredsjednik i tajnik Ogranka, kao i članovi Predsjedništva i Nadzornog odbora Ogranka MH Čitluk.

Novi predsjednik

Na toj svečanosti upriličit će se prigodna dodjela nagrada i priznanja pojedincima i institucijama zaslužnim za promicanje i pomoć u radu Ogranka. Po završetku izborne skupštine, u 19.30 sati bit će upriličeno predstavljanje najnovijih izdanja iz nakladničke djelatnosti OMH Čitluk - knjiga “Podno križa” autora fra Miljenka Miće Stojića, “Zavičajna rapsodija” autora Zdravka Nikića i šesti broj “Zbornika Brotnjo”. Kažimo i to da će svojim nastupom u zabavnom dijelu programa proslavu tog Matičina jubileja obogatiti učenici Osnovne glazbene škole Brotnjo iz Čitluka. Otkako je 31. svibnja 1991. godine obnovljen njegov rad i plodotvorno djelovanje, čitlučki Ogranak Matice hrvatske postao je organizator i nositelj svih kulturnih zbivanja u Brotnju, počevši od predstavljanja knjiga, književnih susreta, izložbi slika i skulptura, glazbenih koncerata i ostalih kulturnih zbivanja. Do sada je u nakladi tog Matičina ogranka tiskano 196 naslova, a uz to, Ogranak je punih 15 godina bio sunakladnik popularnih dječjih časopisa “Cvitak” i “Školarac”, a i dalje je nakladnik dječjeg časopisa “Cvrčak”. MH Čitluk pokretač je i organizator tradicionalnih kulturnih manifestacija “Dani MH u Brotnju”, “Božić s Maticom u Brotnju” i “Uskrs s Maticom u Brotnju”, a redovito se i aktivno uključuje u obilježavanje 24. svibnja, Dana općine Čitluk, Didakovih dana i manifestacije “Dani berbe grožđa”... I tako već punih 25 godina OMH Čitluk neumorno radi na organiziranju kulturnih događanja.

Glavna skupština MH

Zbog svog plodotvornog rada i djelovanja, Središnjica MH iz Zagreba je OMH Čitluk 2010. godine ukazala priznanje i časti da bude domaćin održavanja Glavne skupštine Matice hrvatske, koja je 19. lipnja 2010. godine održana u Čitluku, što je bilo prvi put u povijesti te kulturne institucije da se Glavna skupština MH održava izvan granica Hrvatske.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije