pokladni karneval

Maškare zadivile Tuzlake

tuzla
Foto: FENA
1/2
28.02.2017.
u 13:35

Učenici, maskirani u princeze, leptiriće, aveti, patuljke, vještice, razbojnike i kauboje, svemirce i mumije, te druge likove iz bajki i crtića, prošetali su gradskim korzom

Vrijeme je pokladnih karnevala, a ta tradicija nastavljena je i u Tuzli. 

U organizaciji Katoličkog školskog centra „Sveti Franjo“ učenici, maskirani u princeze, leptiriće, aveti, patuljke, vještice, razbojnike i kauboje, svemirce i mumije, te druge likove iz bajki i crtića, prošetali su danas gradskim korzom, a okupili su se na Trgu slobode gdje su uveseljavali mnoštvo građana.

Karnevali se organiziraju svuda u svijetu, uglavnom u područjima s većinskim katoličkim stanovništvom, u pravilu krajem veljače, odnosno, u razdoblju prije korizme. Ova svetkovina popraćena je maskiranim povorkama, plesovima, vatrometom i cvijećem, a toga je bilo i danas na tuzlanskim ulicama.

Ravnatelj KŠC „Sveti Franjo“, vlč. Vlatko Rosić, podsjetio je da se tradicija karnevala njeguje u Tuzli gotovo dva desetljeća.

- Za razliku od prijašnjih godina, ovoga puta su karneval organizirali samo učenici naše škole, a ostavili smo mogućnost da se priključi tko želi. U ovom vremenu krize i beznađa svima nam je potrebno da damo malo oduška, veselimo se. Istodobno  to jer prilika da učenici ispolje svoju kreativnost u pravljenju maski. Kao što vidimo, toga nije nedostajalo – izjavio je za Fenu ravnatelj Rosić.

U karnevalskoj povorci našli su se i članovi orkestra "Balsika" iz Tuzle i Limene glazbe iz Živinica, kao i Tuzlanske mažoretkinje pod vodstvom profesorice Amire Salković.

Svečanost je trajala oko dva sata, a na kraju su po tradiciji, učesnicima karnevala i građanima, dijeljene slasne krafne.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?