ŠPANJOLSKA LIGA

Martino već u debiju zamijenio Messija, prvi put nakon 2010.

lionel messi
Reuters/PIXSELL
19.08.2013.
u 20:30

Zadnji trener koji se “usudio” zamijeniti slavnog Argentinca bio je Pep Guardiola

Navijači Real Madrida nisu oduševljeni debijem Carla Ancelottija na Realovoj klupi. Madriđani su u 1. kolu prvenstva jedva svladali Betis sa 2:1, a odlučujući gol Isco je zabio tek u 86. minuti.

– Priznajem, nismo igrali dobro, ali popravit ćemo se. Igrači će morati puno raditi kako bi bili na nivou koji ja želim – rekao je Ancelotti nakon utakmice i dodao:

– Problem je bio u obrani. Bilo je previše prostora između dva reda. A igrači poput Isca i Özila morat će raditi više defenzivnih poslova.

Igru Luke Modrića, kojeg je na travnjaku ostavio svih 90 minuta, Ancelotti nije komentirao, no zato je goal.com napisao: “Nogometaši Betisa vrlo su dobro ugušili Modrićevu kreativnost. Najčešće je bio podalje od mjesta događanja, od lopte”. Iako su navijači očekivali da će dolaskom Ancelottija Casillas ponovno stati na gol, to se nije dogodilo. Priliku je dobio Lopez.

– Za Betis sam odabrao Lopeza, vidjet ću koga ću postaviti na gol sljedeću utakmicu.

Za razliku od Reala, u Barceloni je sve idilično nakon 7:0 pobjede protiv Levanta. Argentinac Gerardo Martino nije mogao bolje zamisliti svoj debi na klupi. Ostat će upamćen i po tome što je u 71. minuti iz igre izvukao Lionela Messija. Zadnji trener koji se “usudio” zamijeniti Argentinca bio je Pep Guardiola, i to još 2010. godine. Od tada je prošla 151 utakmica, a Messi je doduše četiri puta izašao s travnjaka, ali svaki put na nosilima, zbog ozljede.

– Razgovarao sam o tome s Messijem. Njemu je potreban odmor i dobivat će odmor kada god se ukaže prilika. Shvatio je sve, inteligentan je on dečko. Zamijenim ga četiri puta u zadnjih 20 minuta, i to mu je utakmica odmora. Naravno da ga neću mijenjati u bitnim utakmicama, znam koliko je neophodan našoj momčadi.

Ivan Rakitić igrao je svih 90 minuta za Sevillu, koja je u derbiju 1. kola Primere sa 1:3 kod kuće izgubila od Atletico Madrida.

>> Victor Valdes: Iznenadilo me što je Casillas na klupi

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije