Željezničar - Zrinjski (petak u 20.00)

Marinović: Mi smo trenutačno na prvom mjestu i tu želimo ostati

zrinjski
Stojan Lasić
28.04.2016.
u 13:08

Očekujem od mojih igrača da pruže svoj maksimum i ako ispoštivamo sve što se dogovorimo u svlačionici vjerujem da ćemo ostvariti povoljan rezultat, rekao je Marinović

Derbi 27. kola Premier lige igra se na Grbavici, gdje će domaći Željezničar ugostiti vodeću momčad Premier lige Zrinjski. Željezničar i Zrinjski najuspješnije su momčadi u nastavku sezone. Plavi s Grbavice imaju maksimalan učinak, odnosno osam pobjeda u osam susreta, dok su Mostarci ostvarili šest pobjeda i dva remija.

"Utakmica Željezničara i Zrinjskog je utakmica dvije najbolje ekipe ovog proljeća. Očekujem od mojih igrača da pruže svoj maksimum i ako ispoštivamo sve što se dogovorimo u svlačionici vjerujem da ćemo ostvariti povoljan rezultat. Mi smo trenutačno na prvom mjestu i tu želimo ostati. Povoljnim rezultatom na Grbavici učvrstili bi se na prvom mjestu i povećali izglede u borbi za naslov prvaka", kazao je na konferenciji za novinare trener Zrinjskog Vinko Marinović, piše pogled.ba.

U sezoni 2012/13 Tomislav Tomić je u dresu Željezničara osvojio naslov prvaka BiH. Širokobriježanin koji je u Zrinjski stigao pred početak nastavka sezone isto želi učiniti i sa mostarskim klubom.

"Mi se borimo za naslov prvaka, a oni se bore za Europu, te mislim da će to biti pravi spektakl. Moje mišljenje je kako je Željezničar pod većim pritiskom, oni moraju od prve minute jurišati na pobjedu, a nas bi svaki rezultat osim poraza zadovoljio. Ako nam se ukaže prilika za osvajanje tri boda naravno da ćemo je znati iskoristiti", istaknuo je Tomislav Tomić. 

Trener Zrinjskog Vinko Marinović pomno je analizirao igru Željezničara i primjetio odakle prijeti najveća opasnost.

"Željezničar je u odličnoj formi, i tu treba posebno obratiti pozornost na njihov napadački red. Stevanović, Lendrić, Bekrić su iskusni igrači koji su se dokazali kroz tekuću sezonu. Mislim da je to najjača strana Željezničara, ali mi imamo dosta dobru obranu i nadam se da ćemo to uspjeti neutralizirati", poručio je Marinović. 

Tomislav Tomić je tri godine nastupao za Željezničar, a bio je i kapetan momčadi s Grbavice. 

"Ekipa se dosta promijenila u odnosu na razdoblje kada sam ja igrao za Željezničar. Ostali su samo Kosorić i Stanić, te Bekrić koji je igrao u sezoni 2012/13 u kojoj smo osvojili titulu. Željezničar se dosta pojačao u nastavku sezone, njihova najveća snaga je kolektiv, a posebno su opasnosti iz kontri i polukontri gdje su po mom mišljenju najbolja momčad u Ligi. Igraju dosta agresivno, sjeckaju igraju, ne dopuštaju protivnika da uspostavi igru kratkih dodavanja na sredini terena", analizirao je igru Željezničara Tomislav Tomić. 

Veznjak iz Širokog Brijega smatra da je napravio dobar potez dolaskom u Zrinjski.

"Ovom prilikom želim se zahvaliti suigračima, treneru, Upravi i navijačima što su me lijepo primili i stvarno mi je drago što sam ovdje. U Željezničaru mi je bilo izuzetno lijepo, igrao sam dobro, bio kapetan, osvojio naslov, igrao Europu, no to je sada iza mene. Fokusiran sam na Zrinjski i želim s njim osvojiti naslov prvaka", riječi su Tomića.

Na novinarski upit hoće li slaviti pogodak protiv Željezničara Tomić je odgovorio slijedeće:

"Nisam o tome razmišljao. U dresu Željezničara sam postigao gol Širokom i nisam slavio, tako da i sutra ne bih proslavio pogodak na Grbavici". 

Za utakmicu na Grbavici trener Vinko Marinović neće moći računati na Daniela Graovca i Peru Stojkića, dok se u konkurenciji vraća Miloš Žeravica.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije