Zrinjski

Marinović: Još nije ništa gotovo, kod Mladosti još moramo stisnuti gas

06.05.2016.
u 07:00

Zrinjski je došao na korak do naslova prvaka. Upravo kao i sve momčadi iz vrha ljestvice, i Mostarci se nekako sve više muče kako prvenstvo odmiče, ali za razliku od većine ostalih, nastavljaju s pobjedama.

Proljeće bez poraza

Za plemiće nema lake utakmice, ali je možda zato i svaka pobjeda, poput ove protiv gradskog rivala Veleža (1:0), time i slađa. Inače, Zrinjski u proljetnoj polusezoni nije imao ni jedan poraz. U 13 proljetnih utakmica Mostarci imaju 10 pobjeda i tri remija. Ovu momčad odlikuju, prije svega, karakter, jaka obrana i stalna forma. Nekoliko je puta ove sezone Zrinjski stizao rezultatske minuse, sa samo 16 primljenih golova u 28 utakmica ima najčvršću obranu lige, a ova momčad ne kiksa ni na “malim utakmicama”.

- Svi klubovi su pod velikim pritiskom. Pogledajte samo kako izgledaju sve utakmice klubova koji se bore za Europu i ostanak u ligi. Prvenstvo ulazi u samu završnicu i svaka je iznimno značajna, svi smo pomalo u grču, ali s tim se moramo izboriti. To nastojim prenijeti svojim igračima cijelo vrijeme. Zadovoljan sam kako oni to usvajaju - kazao nam je trener plemića Vinko Marinović.

Trenera Marinovića posebno živcira to što mu pojedinci već čestitaju na osvojenom naslovu prvaka.

- Pa, ljudi moji, ovo je nogomet. U sekundi možeš ostati bez svega što si radio čitavu sezonu. Pa, milijun je puta to viđeno u praksi. To sebi ne smijemo dopustiti, dodao je Marinović.

Zrinjski se dugo mučio protiv Veleža, ali je 90 posto utakmice imao kontrolu nad igrom. Kada su plemići postigli pogodak preko Bilbije, mnogi su na tribinama odahnuli.

Priprema za Mladost

- Imali smo u prvom dijelu nekoliko dobrih prilika, u nekoliko navrata dosta igrača u završnici, ali nedostajala nam je malo bolja realizacija, to neko zadnje dodavanje, rani pogodak uz koji bismo igrali s manje opterećenja. Ipak, nakon postignutog gola smo brzo nastavili diktirati tempo. Jako sam zadovoljan i s ovih 1:0 - tvrdi strateg plemića koji već mora pripremati subotnju utakmicu protiv Mladosti.

- Učinit ćemo sve kako bismo pobijedili na toj utakmici. Eventualna pobjeda bi nam donijela naslov prvaka i ne bismo se doveli u situaciju da u zadnjem kolu protiv Slobode odlučujemo o prvaku. Moramo još dodati gas na toj utakmici protiv Mladosti - zaključio je Marinović.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije