Novi roman Ante Marinčića “Potom je sve utihnulo” bit će predstavljen u Mostaru

‘Marinčić je svojim djelima postao najveći književnik novog doba u BiH’

anto
Vecernji.ba
17.10.2014.
u 15:25

Roman je deseto po redu djelo književnika Marinčića, a pisan je prema autobiografskom kazivanju Have Scharp, rođ. Avdušinović

U utorak, 21. listopada s početkom u 19 sati, u galeriji Aluminij u Mostaru, bit će predstavljen novi roman književnika Ante Marinčića “Potom je sve utihnulo”. Roman je pisan prema autobiografskom kazivanju Have Scharp, rođ. Avdušinović.

Ich-forma

Književni kritičar prof. Željko Grahovac, između ostaloga u svojoj recenziji je kazao: “Marinčić je cijelu priču postavio u naturalnom ritmu pripovijedanja, u ich-formi koja ne dopušta gotovo nikakvu objekciju, generalizranje, ni racionalizranje”. O ovom, desetom po redu, djelu književnika Marinčića, osvrt je u svojoj recenziji dao i politolog Dževad Galijašević:

Hrvatski Protagora

“Kao pisac, Marinčić je brojnim djelima stvorio jedinstvenu, sasvim književnu (nadahnutu i vrcavu – autentičnu i zanimljivu) filozofiju individualizma...Književnik, kao svojevrsni “Hrvatski Protagora” iz BiH, jezičnim izrazom, metaforom, teško vidljivom poezijom u dijalogu ili monologu, uvijek ističe kako je čovjek mjerilo svih stvari i događaja... Nisam subjektivan kad kažem da je Marinčić, kao i njegovi likovi, velik i važan putokaz, nacionalna inspiracija i pojedinac u strašnoj borbi protiv kolektivnih predodžbi i predrasuda, predstava i zabluda, i da je najveći književnik novog doba u ovoj zemlji... Pisac je pred nas stavio ogledalo i samo rekao: “Eto vas. Takvi smo. I ja s vama!” (OC)

Komentara 1

DU
Deleted user
11:22 18.10.2014.

po Zepcu ga zovu budalom.......mozda bi bio red da mu se sad ispricaju....al malo sutra..cestitke Marincicu na knjizi..

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije