Kraj potrage u Grudama

Malodobni Gruđanin (16) posvađao se s roditeljima zbog loših ocjena pa pobjegao od kuće, a spasioci ga našli u šumi

06.05.2016.
u 08:00

U jučerašnjim ranim jutarnjim satima Gorska služba spašavanja u BiH je od kolega iz Hrvatske dobila poziv za pokretanje akcije potrage za nestalim malodobnikom M. G. (16) iz sela Gorica pokraj Gruda. Brzom intervencijom spasilačkih službi GSS Široki Brijeg, HGSS Mostar, HGSS Čitluk, HGSS Posušje i kolega iz Imotskog, nestali je lociran i pronađen živ i zdrav te vraćen zabrinutim roditeljima. Dječak je nestao preksinoć oko 22 sata nakon svađe s roditeljima zbog loših ocjena u školi. Zdenko Marić, predsjednik Gorske službe spašavanja u BiH, u razgovoru za N1 objasnio je što se događalo u protekla 24 sata u slučaju potrage za 16-godišnjakom.

- Otišao je od kuće i nije ga bilo cijelu noć. Ujutro se krenulo u potragu. Prvo ga je tražila rodbina i kad su vidjeli da nema rezultata, zvali su nas. Poduzeli smo jednu ozbiljniju potragu, prvenstveno za informacijama koje bi mogle dovesti do dječaka. Na kraju se ispostavilo da ga je prikrio jedan prijatelj i da je spavao u automobilu pored njegove kuće. U 6 sati se javio preko Facebooka, pročitao je neke poruke i vidjelo se da je online. Nije imao karticu u telefonu te je morao biti spojen na WiFi, tako da smo zaključili da mora biti u civilizaciji, objašnjava Marić. Nakon doručka koji mu je osigurao prijatelj, malodobnik je potom otišao u šumu nakon čega je krenula potraga.

- Locirali smo ga vrlo brzo i pronađen je nešto poslije 8.30 sati. Sada je kod roditelja. Nije ozlijeđen i nema nikakvih posljedica. Uglavnom, sve se riješilo na najbolji način. Nekad ovakve situacije znaju biti opasne. Nijednom roditelju ne može biti svejedno kada mu dijete nestane, kaže Marić, dodajući da je 16-godišnjak nestao u pograničnoj zoni između Hrvatske i BiH. Najbliži grad selu Gorica je Imotski, udaljen samo nekoliko kilometara. Prvi poziv upravo je otišao u postaju 
Gorske službe spašavanja u Imotskom, odakle su pozvali svoje kolege u Gorskoj službi spašavanja u BiH.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije