Konferencija u Londonu

Malala traži 1,4 milijarde dolara za školovanje sirijske djece

Malala Yousafzai
01.02.2016.
u 10:18

Nobelovka Malala Yousafzai pokušat će nagovoriti svjetske čelnike u četvrtak u Londonu da daju 1,4 milijarde dolara za školovanje izbjegle sirijske djece, rekla je Malala u razgovoru za Reuters.

Predsjednici država i vlada te ministri iz cijelog svijeta sastat će se u Londonu na konferenciji "Potpora Siriji i regiji", kojoj je cilj prikupiti novac za humanitarne krize izazvane ratom u Siriji.

Oko 700.000 sirijske djece u izbjegličkim kampovima u Jordanu, Libanu i drugim zemljama Bliskog istoka ne ide u školu, navodi se u izvješću  Malaline fondacije koja promovira  školovanje djece.

Na londonskoj konferenciji pojavit će se zajedno sa 17-godišnjom Muzoon Almellehan, jedinom mladom sirijskom izbjeglicom koja će se obratiti sudionicima skupa.

"Nadam se da ću ohrabriti i potaknuti svjetske čelnike da nešto poduzmu. Neću čekati. Ne smijemo čekati. To se mora dogoditi", rekla je Malala.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?