PROSVJED RADNIKA

Lufthansa zbog štrajka otkazala gotovo 700 letova

lufthansa
Reuters/Pixsell
21.03.2013.
u 10:24

Većinom su otkazani domaći i kratki letovi u zrakoplovnim lukama u Frankfurtu, Berlinu, Hamburgu, Munchenu i Dusseldorfu.

Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa otkazala je u četvrtak 688 letova zbog prosvjeda upozorenja osoblja zaposlenog u zračnim lukama. Većinom su otkazani domaći i kratki letovi koji su se trebali odviti od 5 do 10 sati javlja Reuters, i to u zrakoplovnim lukama u Frankfurtu, Berlinu, Hamburgu, Munchenu i Dusseldorfu. Glasnogovornik kompanije potvrdio je da će Lufthansa učiniti sve kako bi se interkontinentalni letovi održali.

Sindikat radnika Verdi, koji je i pozvao je na održavanje štrajka, i dalje zahtjeva rast 5,2 postotni rast plaća za 33.000 zaposlenih u kompaniji kao i garanciju da će svi radnici zadržati svoja radna mjesta. Lufthansa pak nastoji zamrznuti njihove plaće i povećati radnu stanicu kako bi mogla ostati konkurentna na međunarodnom tržištu.

>>Zbog štrajka radnika na aerodromu u Hamburgu otkazani letovi

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije