GOŠK

Lopta miruje na Podavali, GOŠK koristi stanku za liječenje rana

02.12.2015.
u 07:00

Gabeljani su u novu sezonu startali "nabrijani" pa je nekoliko sudačkih previda bilo dovoljno da ozračje dođe do usijanja

Kao rijetko kada, Podavala je utonula u zimski san. Da nije nogometnih terena, slučajni prolaznik nikada ne bi pomislio da je riječ o nogometnoj utvrdi juga Hercegovine. Seniorski nogometni pogon je na odmoru već 15-ak dana, odmaraju i mlađe dobi, a u klupske prostorije navrate samo rijetki koji zbog posla moraju. Moglo bi se reći da je "lavovima" poslije stresnih polusezona, mir prijeko potreban.

U povijesti GOŠK-a možda je i najburnijih sportska godina, koja je mogla završiti mnogo bolje, ali i lošije nego što jest. Gabeljani su jesensku polusezonu završili na 7. mjestu s 22 boda. S obzirom kako je krenulo, po igri nezaslužen domaći poraz od Radničkog, nakon kojega su uslijedile brojne aktivnosti u kojima su teško stradali dugogodišnji čelnici kluba Pero Pavlovć i Lujo Ilić. Pavlović, dugogodišnji predsjednik, a trenutačno dopredsjednik, kažnjen je polugodišnjom suspenzijom, dok je Ilić kažnjen doživotnom suspenzijom.

Eksplozivna situacija na startu sezone uslijedila je nakon burnog završetka prošle sezone u kojoj je GOŠK u sudačkoj nadoknadi utakmice zadnjeg kola protiv Mladosti iz Doboja kod Kaknja, ostao bez plasmana u Premijer ligu. Slijedile su brojne žalbe. Iako je bilo jasno i vidljivo da su Gabeljani teško oštećeni, bilo je to narodski kazano "pisanje uz vjetar", nakon kojega je ostao gorak okus. Ogorčeni na NS Federacije, posebice na suce, Gabeljani su u novu sezonu startali "nabrijani" pa je nekoliko sudačkih previda bilo dovoljno da ozračje dođe do usijanja. Hlađanje je bilo bolno, pa je otud zimska stanka došla kao poručena.

Od tajnika Zdenka Volarevića doznaje Večernji list BiH da je buđenje "lavova" može očekivati tek polovinom mjeseca kada se očekuje potez u vezi s organizacijom nogometnog turnira, popunjavanje igračke križaljke i pravljenje planova za nastavak sezone, ali i iduću godinu. *

Iako službenog očitovanja još nije bilo, po svemu sudeći, 26. izdanje memorijala "Andrija Anković" bit će u veljači.

Naime, nekoliko proteklih godina, zbog uklapanja u kalendare priprema ,najprije Dinama, pa prošle sezone Hajduka, turnir u Gabeli se igrao u siječnju, međutim, kako stvari trenutačno stoje, idući turnir će se igrati u uobičajenom terminu u veljači iduće godine. Drugi vikend u veljači i bio je redoviti termin održavanja turnira skoro 20 godina, pa se onda zbog renomiranih sudionika, odnosno želja sponzora termin odigravanja počeo šetati po drugoj polovici siječnja. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije