Arena Mostar

Ljubitelji sporta u Mostaru mogu uživati u jednom od najmodernijih fitness centara u cijeloj regiji

29.05.2016.
u 11:00

Mostar se definitivno upisao na fitness kartu. Arena sport centar u grad na Neretvi donio je vrhunske uvjete za sve ljubitelje sporta. Riječ je o sportskom kompleksu kakav je rijetka pojava u cijeloj regiji. Slični centri s najmodernijom opremom kakva je u Areni postoje samo u Beogradu i Podgorici.

Poduzetni nogometaši

Na ideju za izgradnju ovakvog centra još prije nekoliko godina došla su braća Ivica i Damir Džidić, inače bivši nogometaši Zrinjskog i Širokog Brijega, koji su nakon karijere ostali na neki način u sportu. - Moj brat Damir i ja smo osmislili ovaj koncept još prije nekoliko godina, a doživjeli smo, evo, da tu našu ideju i realiziramo. Ovo što vidite je finalni projekt koji smo realizirali u suradnji s nekim od najvećih stručnjaka fitnessa u regiji. Praktično smo tek otvorili ovaj centar, a već smo jako zadovoljni odzivom klijenata - kazao nam je Ivica Džidić, inače i nekadašnji kapetan HŠK Zrinjski. Krenut ćemo od terena s umjetnom travom. U Areni postoje dva takva terena. Dugački su 38 metara i široki 18 metara. Za velikonogometne momčadi postoji mogućnost spajanja ta dva terena u jedan dimenzija 38 sa 38 metara na kojemu je moguće obaviti bilo kakav trening. Podloga od umjetne trave je zadnje slovo tehnologije, a riječ je o proizvodu jednog renomiranog njemačkog proizvođača. Ipak, posebna stavka u ovoj priči je granulat, gumena podloga koja se dodaje u umjetnu travu kako bi ona bila što prirodnija i kako bi sportašu osigurala amortizaciju. - Na našim terenima koristimo zeleni ekološki granulat koji je zapravo najzdraviji. Sam prostor u kojemu se igra nogomet nema mogućnost za bilo kakvu kondenzaciju. Tu imamo i tribine za 200 gledatelja, a termini za rekreativce su već u dobroj mjeri rezervirani. U Areni provodimo i školu nogometa koju vode Blaž Slišković i Enver Marić zajedno s nizom drugih trenera. Uskoro će kod nas svoj rad početi provoditi i Univerzalna škola sporta “Sport talent”. U tijeku je i natjecanje za rekreativce koje provodimo vikendom, a za njega su se prijavile 24 momčadi. U budućnosti ćemo nastaviti s organizacijom sličnih projekata i turnira - dodao je Džidić.

Stručna pomoć početnicima

Arena na oko 700 četvornih metara ima vrhunsku teretanu i dvoranu za funkcionalni trening. Nakon što u nju dođe, klijent na recepciji preuzima čip narukvicu s kojom otvara svoj ormarić u svlačionici i ide do teretane. Ono što će tamo naći su najnovije sprave za vježbanje renomiranog talijanskog proizvođača Technogyma. Ipak, početnicima će puno značiti i stručna pomoć trenera. - Sve vezano uz teretanu, počevši od izgleda, do razmještaja sprava, pa do angažiranja naših trenera, radili smo u dogovoru s profesorom Damirom Laštrom, jednim od vodećih stručnjaka u regiji, koji inače u Splitu vodi Sportski centar Joker koji ima oko 1500 članova. On nekoliko dana u tjednu dolazi kod nas u Mostar, a s našim je trenerima u stalnoj vezi. Uskoro šaljemo svoje trenere na seminar u Beč kojim bi oni dobili službene certifikate za cross fit, jedan od modernijih i sve popularnijih principa treninga u svijetu. U Areni se provode razni programi grupnih vježbi poput pilatesa, aerobica, TRX-a, girija i drugih kružnih treninga. Moguće je unajmiti osobnog trenera. Svi oni koji imaju članarinu za teretanu na raspolaganje dobiju i besplatnu saunu i parkiranje.

U sklopu centra nalazi se i caffe pizzeria, dječja igraonica u kojoj roditelji za vrijeme svojih treninga mogu ostaviti djecu na čuvanje. - Plan nam je da Arena bude okupljalište za sve koji vole sport, ali i mjesto u kojemu se netko i bez treninga može ugodno osjećati, zaključio je Džidić.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije