AKCIJA „ALPE“

Uhićene dvije osobe osumnjičene za krijumčarenje opojnih droga i krivotvorenje novca

specijalci
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
01.09.2015.
u 10:03

Po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, policijski djelatnici MUP-a RS, na području Prnjavora i Laktaša, lišili su slobode osumnjičene:
1.Tošić Vaskrsija, rođenog 1962. godine iz Prnjavora.
2.Ćustić Zorana, rođenog 1964. godine iz Laktaša.

Akcija „Alpe“ rezultat je višemjesečne koordinirane istrage koju su vodili Tužiteljstvo BiH i MUP RS. Osobe lišene slobode osumnjičene su da su određeno vremensko razdoblje, tijekom 2015. godine vršile krijumčarenje i prodaju opojne droge „kokain“, na području Prnjavora, Banja Luke, Laktaša i drugih mjesta, kao i prodavanje krivotvorenih novčanica valute euro u apoenima od 100 i 500 eura. Prema prikupljenim dokazima, osumnjičeni su opojnu drogu „kokain“, prodavali za oko 2000 eura za 50 grama odnosno 4000 eura za 100 grama opojne droge. Ova akcija rezultat je dobre i koordinirane suradnje između Tužiteljstva BiH i MUP-a RS, a sa ciljem procesuiranja osoba osumnjičenih za teška kaznena djela, kojima se narušava sigurnosna situacija i sigurnost građana u svim krajevima BiH. Osumnjičene osobe će u zakonskom roku biti predate tužitelju, koji će ispitati osumnjičene nakon čega će donijeti odluku o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora ili mjera zabrane u skladu sa zakonom. Istraga u predmetu kodnog naziva „Alpe“ se nastavlja. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije