5. CALAMUS JAZZ FEST

Lijepa jazz priča iz Mostara proširila se po cijelom svijetu

calamus
Foto: VL FOTO
02.07.2015.
u 10:41

Festival ne završava s ova tri koncerta, već se nastavlja u kolovozu i rujnu

Na terasi Calamus Cluba Mostar od 8. do 10. srpnja 2015. godine održavat će se 5. Calamus Jazz Fest. Festival u srijedu, 8. srpnja, u 21.30 sati otvara gost iz Brazila Adriano Trinidade, gitarist koji će donijeti zvuke sambe u grad na Neretvi. Drugoga festivalskog dana nastupa Milan Petrović Quartet iz Beograda, koji predvodi bivši član popularnog Del Arno Benda. Quartet postoji od 2011. godine i jedan je od jazz/blues sastava koji izvodi i svjetski poznate teme u specifičnim aranžmanima.

Treći dan rezerviran je za nastup zagrebačkog kvarteta Mangroove. Mangroove je osnovan 2003. godine kao instrumentalni fuzijski kvartet. Utjecaj soula, funka i popa jača pojavom ženskog vokala, a nakon niza promjena, bend 2006. pronalazi današnju postavu. Sviraju isključivo autorske skladbe, no izvrsno zvuče i u obradama pjesama “Čuješ li me jel’ ti drago” (Novi Fosili) i “Something to Talk About” (Badly Drawn Boy) koje su snimili prošle godine pod produkcijskom palicom Zvonimira Duspare Dusa.

- Vjerujte mi, Calamus Jazz Fest se pretvorio u jednu lijepu priču koja se proširila po cijelome svijetu. Za ovogodišnji festival imali smo oko dvadesetak prijava jazz izvođača iz svijeta, pa i sam Adriano Trinidade nam se javio da ga uvrstimo u program - kazao nam je organizator festivala Ivica Golemac. I, što bi rekli u reklami, to nije sve. Calamus Jazz Fest ne završava s ova tri nastupa, već se nastavlja i u kolovozu i rujnu kada se na terasi ovog popularnog mostarskog okupljališta očekuju nastupi kuma festivala Elvisa Stanića, trija Kalafat i Zane Messije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije