REUF KARABEG Brzom reakcijom spasio djevojčicu koja je skočila u more misleći da ima ‘mišiće’ za plivanje

Liječnik nogometne bh. vrste u Neumu spasio curicu od utapanja

karabeg
Foto: VL FOTO
29.06.2015.
u 10:32

VJEŠTINA Spašavao karijere, ali i živote izvan operacijske dvorane

Liječnik nogometne reprezentacije BiH Reuf Karabeg na neumskoj plaži spasio je život petogodišnjoj djevojčici Iman iz Sarajeva koja se počela utapati u moru.

Nije imala “mišiće”

Ipak, brzom reakcijom dr. Karabega, nakon što je malena Sarajka skočila u vodu misleći kako ima “mišiće” za plivanje, život joj je spašen. Karabeg, koji je ujedno i liječnik FK Sarajevo, nije želio mnogo govoriti o svom hrabrom činu, a zanimljivo je kako ovo nije prvi put da spašava nečiji život izvan operacijske dvorane. Spasio je život djevojci na Vlašiću, a potom i jednoj Kuvajćanki u zrakoplovu, a petogodišnju Sarajku je izvukao iz vode, nakon čega je ona vrlo brzo došla svijesti, te obećala da će postati liječnica. - Uradio sam nešto što bi svaki normalan čovjek napravio da se našao na mom mjestu. Najvažnije je bilo biti na pravom mjestu i u pravo vrijeme, kazao je Karabeg koji se, na sreću mnogih u nevolji, često nađe na pravom mjestu u pravo vrijeme.

Spašavao i ranije

Tako je tijekom skijanja na Vlašiću u siječnju 2013. spasio život jednoj turistkinji koja se počela gušiti hranom. Uspaničeni skijaši dotrčali su tada do Karabega koji je brzom intervencijom uspio spasiti djevojku.Također, u zrakoplovu je spasio i život jednoj Kuvajćanki, a na samom početku svoje liječničke karijere spasio je i život dvoipolgodišnjoj djevojčici. - Tada sam u selu pet kilometara udaljenom od Jajca izvršio traheotomiju i spasio mladi život. Bio sam mlad i još nisam bio odradio ni pripravnički. Ovo su veliki događaji za mene, kaže dr. Karabeg koji je u bogatoj liječničkoj karijeri obavio na tisuće operativnih zahvata, ali spašavanje života smatra svojim najvećim uspjesima. Radom u nogometnoj reprezentaciji također je stekao visoku reputaciju u krugovima struke i poštovanje nogometaša.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?