Vrućine nose opasnosti za zdravlje

Liječnicima u Mostaru u ovoj se godini 750 ljudi javilo zbog trovanja, oprezno s hranom

01.08.2016.
u 08:00

Podložnost trovanju hranom ljeti je posebno izražena jer visoke temperature i vlažnost u zraku pogoduju razmnožavanju bakterija u hrani i zato treba voditi računa što jedemo, a posebno na koji način čuvamo hranu.

Simptomi trovanja

Do trovanja hranom najčešće dolazi kada pojedemo hranu zaraženu mikroorganizmima koji izazivaju infekciju crijeva i želuca, a razmnožavaju se u hrani koja stoji na toplom ili neadekvatnom mjestu za čuvanje hrane, točnije iznad osam stupnjeva Celzijevih. Osim hranom, bakterije se u organizam mogu unijeti i prljavim rukama, ali i preko prljavog posuđa, pribora za jelo, radnih površina i sl.. 

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?