MZ Tomislavgrad

Liga MZ počela i u Tomislavgradu

29.07.2016.
u 08:00

Specifičnost Lige mjesnih zajednica koja se igra u Tomislavgradu u odnosu na sve druge lige u Hercegovini je velika.

Veliki nogomet

Duvnjaci svoje natjecanje igraju po pravilima velikog nogometa. Bez obzira što za veliki nogomet po svakoj momčadi u prosjeku treba značajno više igrača nego za mali, odziv mjesnih zajednica i zaselaka jako je dobar. Predstavnici Tomislavgrada sigurno bi bili uspješniji i na završnici liga hercegovačkih mjesnih zajednica da svoje natjecanje provode po pravilima malog nogometa. Ipak, tradicija je nešto što vrijedi njegovati, bez obzira što možda u konačnici trpi sportski rezultat.

Prvog dana natjecanja na igralištu HNK Tomislav publika je mogla pratiti četiri solidne utakmice. Natjecanje su otvorili Sarajlije i Crvenice. Momčad Sarajlija bila je s 5:1 i više nego uvjerljiva. Raspoloženi Antonio Sladoja bio je autor čak četiri pogotka, dok je jedan pogodak zabio Ilija Mašić. Utješni pogodak za poraženu momčad postigao je Marko Zorić. Momčad Roškog Polja pogocima Petra Bandića i Nevena Kelave ostvarila je pobjedu protiv momčadi Blažuja. Bila je riječ također o jednoj solidnoj utakmici, u kojoj je Roško Polje pokazalo ipak nešto više od igre te zasluženo slavilo. Momčad Kola do nogu je potukla sastav Mokronoge II s previsokih 8:1. Zvonimir i Branimir Tadić zabili su po dva pogotka, dok su po jedan još zabili: Marko Zvonar, Stipan Tadić, Josip Kovačević i Miro Perić. Jedini pogodak za poraženu momčad zabio je Ardes Bešlag.

Neizvjesnost

Prisoje i Letka odigrali su i nejneizvjesniji susret prvog dana natjecanja u Tomislavgradu. Nakon puno borbe i zalaganja više je sreće i umijeća imalo Prisoje koje je pogotkom Ante Ivančića ostvarilo minimalnu, ali i vrijednu pobjedu.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?