Cestovna pljačka

Lažni policajci bh. vozaču ukrali 100.000 €

04.05.2016.
u 10:00

Na ispitivanju u karlovačkom Županijskom državnom odvjetništvu su dvojica mladića osumnjičena da su 25. travnja na autocesti kod Karlovca, na izlasku iz tunela u smjeru Zagreba, od 23-godišnjeg hrvatskog i bh. državljanina ukrali više od 100.000 eura, a jedan od njih pritom se lažno predstavio kao policajac, priopćila je jučer karlovačka policija.

Koristili bljeskalicu

Naime, uhićen je 20-godišnji počinitelj razbojstva i 25-godišnji pomagatelj, dok se za trećom osobom, koja je tog dana bila s počiniteljem u automobilu, još traga i utvrđuje mu se identitet. Lažni policajci su prošlog ponedjeljka oko 23 sata kod tunela Sv. Marko, uz korištenje bljeskalice za zaustavljanje vozila i vatrenog oružja zaustavili osobni automobil bh. registracijskih oznaka i opljačkali vozača. Očito su kradljivci dobro znali na koga će se namjeriti, odnosno koji će automobil zaustaviti i pokupiti tako veliku količinu novca.

Krađu je istoga dana prijavio vlasnik tvrtke u kojoj orobljeni radi.

Prema rezultatu kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni 20-godišnjak, koji je uhićen u petak, prije razbojstva je autocestom vozio iznajmljeni automobil bh. oznaka, ali s nepripadajućim registracijskim oznakama.

Ukrali ključeve i mobitel

Upravo je on kod tunela Sv. Marko zaustavio vozilo, lažno se predstavio kao policijski službenik i uz prijetnju vatrenim oružjem od 23-godišnjeg vozača otuđio više od 100.000 eura, ključeve vozila i mobitele. S njim je bila još uvijek nepoznata osoba, ali je u pomaganju u razbojstvu sudjelovao i 25-godišnjak koji je uhićen u subotu. Kroz njihovo saslušanje i istragu, Županijsko državno odvjetništvo tek treba rasvijetliti pozadinu svega, a najavili su i službeno priopćenje. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije