Pripreme

Lani su s Dancima igrali 1:1, ove godine Široki Brijeg želi pobjedu nad Odenseom

14.02.2016.
u 08:00

Danas će Široki Brijeg igrati drugu utakmicu u Antalyji, odnosno u 12 km udaljenom Beleku nakon što je u srijedu savladao kazahstanski Shakter Karabandy (2:0). Protivnik je sedmoplasirana momčad u prvenstvu danske Superlige, Odense Boldklub. Utakmica počinje u 16 sati po našem vremenu (17 po lokalnom). Zanimljivo, danas je točno godina dana od kada su se Široki i Odense BK prvi put susreli, također u Antalyji. Rezultat je 14. veljače 2015. bio 1:1, a pogodak za Široki zabio je Ivan Buhač. U biografiji Odensea piše da je klub utemeljen davne 1887. godine, tri puta bio prvak Danske, pet puta osvojio kup i jednom Superkup te da je 50 godina bio član Prve lige (16 godina drugoligaš, te jednu godinu trećeligaš). Tek 2004. godine Odense je prvi put igrao u Europi (Intertoto kup). Od tada je imao 48 europskih nastupa (Kup Uefa, Europska liga, Liga prvaka); 20 puta je slavio pobjedu, neodlučeno igrao 12 puta, te je 16 puta poražen. U sezoni 2010./2011. Odense BK je u natjecanju Europske lige igrao protiv Zrinjskog i izborio prolaz (0:0, 5:3):

- Protiv Shaktera smo igrali dobro i pobijedili 2:0 pogocima Wagnera i Krstanovića. Na toj utakmici Ajayi zbog lakše ozljede, Brekalo zbog viroze, te Kožulj, nisu igrali. Kožulj će protiv Odensea biti u početnom sastavu, možda i Ajayi i Brekalo. Bit će još “miksanja”. Vjerojatno će početni sastav odigrati sat vremena, tek nakon toga bit će izmjena. Ma, najvažnije od svega je izbjeći ozljede, pa se nadam obostrano sportskoj igri, kao što je bila protiv Shaktera. A i suđenje je bilo izvrsno, kao i travnjak, rekao nam je trener Slaven Musa. Nije ništa kazao o možebitnom nastupu Joze Špikića, koji je još ljetos ozlijeđen, a sada je blizu povratka na travnjak. Protiv Shaktera svih 90 minuta branio je Soldo, što znači da će danas između vratnica stajati Bilobrk. A Soldo će opet braniti na posljednjoj utakmici u Turskoj, protiv poljske Wisle Plock. Sastav protiv Odensea bit će: Bilobrk, Ćorić, Bralić, Pandža, Marković, Pehar, Kožulj, Baraban, Wagner, Crnov, Kresinger. Još će igrati: Karačić, Brekalo, Kožul, Ćorluka, Buhač...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije