Policija poziva na oprez:

Lakovjerne osobe sve češće meta prijevara

Policija poziva na oprez
26.07.2016.
u 12:21

Internet je otvorio širok spektar mogućnosti, ali je ostavio i prostor raznim prevarantima koji danas puno lakše mogu širim masama nuditi svoje proizvode. Portal Faktor piše kako iz CJS Prijedor čak apeliraju na građane da budu pažljivi, čuvaju se raznih prevaranata i prijave svako sumnjivo ponašanje.

– Prevaranti koriste nedovoljnu informiranost građana, a često se i lažno predstavljaju govoreći kako prikupljaju humanitarnu pomoć. Apeliramo na građane da se informiraju o svojim pravima koja imaju kao potrošači te da vode računa o tome jesu li im neke važne stvari rečene usmeno ili su napisane na ponudi s pečatom i potpisom. Ako kupujete na internetu ili preko kataloga, nužno je upoznati se s pravima poštanskog prometa kojim stižu naručeni proizvodi, preporučuju iz prijedorske policije, naglašavajući da je u 2015. zabilježeno 19 prijevara te da su nadležnom Tužiteljstvu proslijedili 19 prijava protiv 20 osoba. Žrtva može biti svatko, a cilj svakog prevaranta je novac. Mete su najčešće lakovjerne te nemoćne i starije osobe.

Najčešće zabilježene prijevare su one koje se događaju na internetu, tako da policija poziva na oprez prilikom poslovanja preko internetskih oglasnika. Znatan broj prijevara događa se na način da se umjesto dogovorenog proizvoda dobije drugi neznatne vrijednosti ili se uopće ne dobije, priopćeno je.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?