navigacija
VIJEĆE MINISTARA

Lagumdžija službeno zatražio izbacivanje SDA iz vlasti

Zlatko Lagumdžija traži od Vjekoslava Bevande da se SDA izbaci iz Vijeća ministara

Lagumdžija službeno zatražio izbacivanje SDA iz vlasti

Foto: VL FOTO

Predsjednik SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija zatražio je od predsjedavajućeg Vijeća ministara Vjekoslava Bevanda da iz Vijeća ministara isključi ministre iz SDA.

Dopis koji je Lagumdžija poslao Bevandi prenosimo u cijelosti

„Poštovani gospodine Bevanda,

Imajući u vidu da je Budžet intitucija BiH za 2012. godinu usvojen uz protivljenje SDA u svim institucijama BiH (Predsjedništvu BiH, Vijeću ministara BiH, Predstavnički dom i Dom naroda PSBiH), te na osnovu javno iznesene volje te stranke u skladu sa dogovorom lidera stranaka održanom 23. 5. 2012. godine u Sarajevu i članom 15. Zakona o Vijeću ministara BiH pozivam Vas da pokrenete postupak za smjenu ministara i zamjenika ministara iz reda SDA (gospodina Sadika Ahmetovića, gospodina Muhameda Ibrahimovića i Fuada Kasumovića.
Ovo proizilazi iz činjenice da pomenuti nisu sami podnijeli ostavke kao što je to uobičajena demokratka praksa u ovakvim situacijama. U očekivanju hitnog postupanja po ovom pitanju blagovremeno ćemo vam dostaviti imena novih kandidata za ministre i zamjenike ministara, a u skladu sa procedurama propisanim Ustavom BiH i Zakonom o Vijeću ministara BIH.

S poštovanjem,

Predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija''

Ocijeni:

1 2 3 4 5

0 (0 ocjena)
Ispravi pogreške