Vladu PŽ posjetili predstavnici organizacije Red Crescent iz Kuvajta

Kuvajćani ulažu oko 600 tisuća eura u obnovu oko 200 kuća

kuvajcani
21.07.2014.
u 11:27

Visoko izaslanstvo primio je predsjednik Vlade PŽ mr. sc. Marijan Oršolić

Među mnogobrojnim izaslanstvima i predstavnicima zemalja koje žele pomoći narodu BiH u obnovi i saniranju šteta od svibanjskih poplava, posebno mjesto pripada predstavnicima humanitarne organizacije Red Crescent iz Kuvajta.

Stigli bez pratnje

Visoko kuvajtsko izaslanstvo u kojem su bili zamjenik predsjednika Red Crescenta Anwar Abdullah Al-Hasawi i generalni menadžer Abdul Rahman M. Al-Oun, u svojem uredu primio je predsjednik Vlade PŽ mr. sc. Marijan Oršolić. Povod dolaska gostiju bio je uvid u stanje na terenu kako bi pomogli posavsko područje, jer je vlada Kuvajta odobrila određena sredstva za pomoć BiH. - Došli smo vidjeti situaciju na terenu. S premijerom Oršolićem razgovarali smo kako da doniramo sredstva za sjetvu kao sjeme ili gorivo, ili da se ide u obnovu kuća - izjavio je Al-Hasawi. Zanimljivo je da su gosti iz bogate arapske zemlje stigli u Orašje bez velike medijske pompe i pratnje. Nakon što su obišli poplavljena područja uvjerili su se kolike su štete i koliko je teška situacija u ovom dijelu BiH.

Pomoć za sve jednaka

- Vidjeli smo dosta oštećenih kuća i nevjerojatnu snagu ljudi. Krenuli su u obnovu domova, ne čekajući sredstva iz donacija. Doista, tek kad se čovjek osobno uvjeri u razmjere ove prirodne katastrofe, prorade emocije i odgovornost da je ljudima potrebna žurna pomoć. U dogovoru s domaćinima procijenili smo da će pomoć vlade Kuvajta najbolje biti usmjerena u obnovu kuća. Stoga smo odlučili pomoći obnovu između 150 i 200 kuća i nadamo se da će to biti snažna poruka ovome narodu, poručio je Al-Hasawi. - Iznimno sam zadovoljan posjetom gostiju iz Kuvajta jer u konačnici donio je našoj županiji konkretnu pomoć u iznosu od oko 600.000 eura. Zahvalio bih gospodi iz humanitarne organizacije, htjeli su pomoći jednu multietničku sredinu u BiH jer žele pomoći i Bošnjacima, i Hrvatima i Srbima s poplavljenog područja, izjavio je predsjednik Vlade PŽ Marijan Oršolić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?