sarajevo

„Kutak inkluzije“ i ove godine na Kid's Festivalu

„Kutak inkluzije“
04.06.2016.
u 11:16

Jedan od najznačajnijih događaja za djecu i mlade u Jugoistočnoj Europi - Kid's Festival, ove godine održava se od 3. do 6 lipnja, u Sarajevu, na relaciji između trga Alije Izetbegovića i Doma Armije. Festival, koji se održava po trinaesti put, svojim programom i zanimljivim aktivnostima pruža priliku djeci i mladima da se zabave i međusobno zbliže, te razmjene inovativne ideje, vizije i maštu.

Sa ciljem kreiranja okruženja jednakih mogućnosti za svu djecu, USAID sa partnerskom organizacijom "Dajte nam šansu", i ove godine organizuje inkluzivni kutak. Kutak će biti otvoren u prostorijama Doma Armije, gdje će mališanima biti omogućena druženja i zabava uz mnoštvo zanimljivih sadržaja poput modeliranja, umjetničke radionice i face paintinga.

- Ovaj kutak inkluzije će ponuditi svakom djetetu mjesto da provede neko vrijeme zajedno sa svojim prijateljima i da kroz igru i druženje nauče nešto novo dok su na Kid's Festu - izjavio je Steve Majors, programski direktor misije USAID u BiH.

Tako će "Kutak inkluzije" ugostiti svu zainteresiranu djecu, koja žele da se druže i igraju. Sa djecom će raditi edukovani kadar, a naziv kutka sugerira da radionica nije isključivo za djecu sa poteškoćama u razvoju. Svi koji posjete ”Inkluzivni kutak” moći će uvidjeti da dječiji um ne poznaje granice, ne boji se različitog i drugačijeg, prenosi NAP. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?