Izložba SOS Dizajn Festival u Mostaru

Kupnjom plakata dajete donaciju za žrtve poplava u BiH i regiji

izlozba
Foto: Foto: Franjo Pušić/Večernji list
14.07.2014.
u 12:01

Humanitarni projekt su pokrenuli grafički dizajneri na čelu s Đ. Jovanovićem

U galeriji Hrvatskog doma hercega stjepana Kosače u subotu je otvorena humanitarna izložba SOS Dizajn Festivala. Izložba je pokrenuta nakon poplava u regiji, a koje su ujedinile cijeli Balkan u borbi za život i goli opstanak.

SOS Dizajn Festival je pozvao autore da pošalju svoje radove i podrže i afirmiraju kolektivni duh Balkana, te podignu svijest o posljedicama ovih nemilih događaja.

Prodajni plakati

Izložba SOS Dizajn Festivala je prodajnog karaktera, a sva sredstva od prodaje plakata bit će uplaćena u fond za pomoć Crvenog križa. Dizajneri širom svijeta su napravili plakate za pomoć u akciji, a do sad ih je napravljeno više od 350. Neke od država dizajnera koji su dali doprinos svojim dizajnom su Bosna i Hercegovina, Srbija, Hrvatska, Makedonija, Crna Gora, Slovenija, Albanija, Mađarska, SAD, Ujedinjeno Kraljevstvo, Portugal, Cipar, Grčka, Danska, Češka, Italija, Španjolska, Njemačka, Brazil, Bugarska...

Posjetitelji mogu izabrati neki od postera te donacijom pomoći poplavljenim područjima. Jedan od izložaka je i kutija u kojoj se može ubaciti novčani iznos namijenjen žrtvama poplave. Izložbe s ciljem prikupljanja novca unesrećenima u nedavnim poplavama dosad su održane na festivalu Dan D u Zagrebu, Mikser Festivalu u Beogradu i u Sarajevu, te ju nakon Mostara očekuje još nekoliko izložbi. Akcija ostaje otvorena do mjeseca listopada kad će u Sarajevu biti održana završna izložba na trećem SOS Dizajn Festivalu.

Projekt su pokrenuli mladih bh grafičkih dizajnera SOS Dizajn Festivala na čelu s Đorđem Jovanovićem i Mostarkom Sanjom Planinić i Mostarcem Darkom Sesarom.

Mladi dizajneri

Izložbu koja će biti otvorena do 19. srpnja svečano je otvorila Sanja Planinić te se zahvalila svima koji su sudjelovali u akciji, a s nekoliko prigodnih riječi o izložbi nazočnima se obratila i novinarka Ana Marija Dedić.

Ključne riječi

Komentara 2

SO
Sos
16:36 16.07.2014.

Nikakva pomoc nije potrebna RHoj od jugoslovena jebala ih regija mi smo drzava a ne nikakva regija samo vi zudite za bratstvom i jedinstvom svih naroda kod vas!!!

SO
Sos
15:01 19.07.2014.

Otvoreno govoreci aktivistice za propalu yugu tugu

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije