Kraj festivala

Stotine glazbenika i 45 tisuća posjetitelja na drugom Terraneu

Posjetitelji su  zadovoljni otišli iz Šibenika
arhiva VL
12.08.2012.
u 11:50

Glavna smjernica pri sastavljanju programa bila je raznovrsnost. Ako je netko došao na festival s namjerom da posluša omiljene bendove, a vratio se doma s otkrićem još nekog glazbenog imena to je to,kaže Mate Škugor

U četiri dana trajanja festivala na sedam pozornica izmjenjivalo se 120 vrhunskih svjetskih i domaćih glazbenih imena. Njapoznatija imena svako su bili: The Roots, Thievery Corporation, The xx, Parov Stelar band, The Ting Tings, The Horrors, Anna Calvi, The Vaccines, Future Islands, Friendly Fires, Wild Beasts, The Jon Spencer Blues Explosion, Swans...Kritičari su već drugo izdanje popularnog glazbenog festivalau vojarni Bribirskih knezova ocjenili odličnim, te mu dalilaskavu tituslu najboljeg u široj regiji. 

Red je je da za kraj svoje kažu i organizatoeri:

'Iznimno smo zadovoljni odrađenim – festival Terraneo u svojem drugom izdanju protekao je u sjajnoj atmosferi. Na tisuće posjetitelja koji su u posljednja četiri dana pristizali na festival vjeran su dokaz da festival razvijamo u pravom smjeru. U realizaciji Terranea sudjelovalo je više od tri stotine članova tima, a radovi na lokaciji održavali su se nekoliko mjeseci prije samog termina održavanja festivala. Potrebni su veliki napori da se postavi ovako zahtjevan projekt, no mi smo zadovoljni učinjenim. Pažljiv odabir izvođača, idealna lokacija na vrhuncu sezone, sve popraćeno sjajnom podrškom grada Šibenika bez koje ovo sve ne bi bilo moguće, pokazalo se kao dobitna kombinacija. Konačni rezultat očituje se u porastu posjećenosti od 30 posto u odnosu na prošlu godine',  izjavio je Luka Pavić, direktor Terranea.

'Glavna smjernica pri sastavljanju programa bila je raznovrsnost, najširi spektar muzičkih žanrova i vjerujem da smo u tome uspjeli. Ako je netko došao na festival s namjerom da posluša omiljene bendove, a vratio se doma s otkrićem još ponekog dodatnog glazbenog imena, to znači da smo postigli priželjkivani rezultat. Čim zaključimo ovogodišnje izdanje, razmišljamo o novim imenima za sljedeću godinu', izjavio je direktor glazbenog programa Mate Škugor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?