Povijesni film
Povratak na članak

Pala prva klapa za film "Kraljica Katarina"

Nakon mise zadušnice održan je i koncert Lidije Bajuk, Stjepana Večkovića i Kristine Horvatić

Komentari 4

MA
maki69
20:11 01.12.2014.

Kraljica Katarina Kosača je bila katolkinja i kao katolkinja je umrla u Rimu. Nije bila nikakva bogumilka vec katolkinja. Tada nije bilo u Bosni niti poturica (muslimana) niti vlaha (pravoslavaca), bili su samo katolici i s vremenom bi ti katolici postali hrvati, kao sto u 15 vjeku nije bilo njemaca nego su bili bavarci, prusi itd. a sada su svi njemci. Bosna je uvijek bila hrvatska dok je turci nisu okupirali. Bihacka krajina nikad nije ni bila Bosna sve dok je Tito nije ugurao u SRBiH, cak je i hrvatski sabor zasjedao u Bihacu prije dolaska Turaka a glavna dzamija je bila crkva Sv. Ante. Mozete lagati koliko hocete zna se sto je bila Bosna prije Turaka i cija je bila.

VL
SR
Srebrena
14:57 30.11.2014.

Kraljica Katarina Kosača bila je bosanska kraljica. Ne nikako hrvatska. Bila je Bošnjanka, govorila bosanskim jezikom, pisala bosančicom i nikada nigdje nije spomenula da je Hrvatica. Mi današnji Bosanci i Hercegovci smo njeni potomci a nikako Hrvati. Ovo je čisto falsificiranje istorije odnosno pogrešno poistovjećivanje jednog naroda sa tradicijom drugog.

VL
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.