Sarajevo

Održano predavanje o temi "Planet Mars - budućnost čovječanstva?"

predavanje
Foto: VL FOTO
19.11.2015.
u 15:06

Jedna od interesantnih činjenica je i ta da godina na Marsu traje 700 dana, a da putovanje na ovaj planet traje osam mjeseci.


Predavanje dr. Rudolfa Albrechta o temi "Planet Mars - budućnost čovječanstva?" održano je jučer u Sarajevu. Organizatori događaja bili su Ambasada Austrije u Bosni i Hercegovini te Nacionalna i univerzitetska biblioteka BiH (NUBBiH). Albrecht je govorio o planetu Mars s historijsko-mitološkog i astrološkog aspekta, kao i općenito o mogućnostima života na Marsu.
Jedna od interesantnih činjenica je i ta da godina na Marsu traje 700 dana, a da putovanje na ovaj planet traje osam mjeseci. Uz prezentaciju i fotografije, Albrecht je približio činjenice o ovom, do kraja još neistraženom planetu. Dr. Rudolf Albrecht je dugi niz godina bio zaposlen u Europskoj svemirskoj agenciji a trenutno je član Austrijskog foruma za svemirski prostor, saopćeno je iz NUBBiH.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije