Spomenik
Povratak na članak

Mostar se sjetio Andrića i Preloga

Na otkrivanju spomenika bio je i hrvatski predsjednik Ivo Josipović. Autor spomenika je akademski kipar Zoran Jurić koji je pobijedio 
na javnom natječaju

Komentari 1

Avatar Mario Bosnjak
Mario Bosnjak
23:36 22.04.2012.

Na moje veliko čuđenje, kako to da su Hrvati napravili spomenik jednom Srbinu, dakle Ivi Andriću? Može biti da ne znaju ovu datost: Ivo Andrić se izjašnjavao kao Srbin, poput današnjeg E.Kusturice, poštujem ali ne zaboravljam. Na koji se mali narod misli, u posljednjoj rečenici? Ja vidim dvojicu iz dva naroda: V. Prelog iz hrvatskog roda, I.Andrić iz hrvatskog roda kojega se odrekao, zanijekao, zastidjeo, ili ...? Sličan je slučaj i sa Domom Herceg Stjepan Kosača: kad bi Hrvati znali da je isti bio bogumil a ne r.katolik, onda bi bolje riješenje/ime našli. Eh, kad bi naš narod, iz jedne domovine a dvije države više čitao, bilo bi manje gluposti, nedosljednosti i, po mostraskom žargonu, brukanja. Netko iznimno pametan reče: moj narod ne zna zato gine!

VL
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.