Novi intendant

Ministarstvo kulture tvrdi da ne mijenja čelnika Dubrovačkih igara

Krešimir Dolenčić
arhiva VL
31.07.2012.
u 15:37

Hoće li Dolenčić doista postati novi intendant Igara i tako zamijeniti Prlendera koji u Dubrovniku vlada već jedanaest godina manje je važno pitanje od toga hoće li Dolenčić postati i ravnateljem DLJI-ja kao ustanove u kulturi

Zahuktale Dubrovačke ljetne igre u očekivanju premijerne “Medeje” koju režira slavni slovenski redatelj Tomaž Pandur ponovno su u žiži javnog interesa zbog navodne promjene na čelu festivala. No, hoće li Krešimir Dolenčić doista postati novi intendant Igara i tako zamijeniti Ivicu Prlendera koji u Dubrovniku “vlada” već jedanaest godina manje je važno pitanje od toga hoće li Dolenčić postati i ravnateljem DLJI-ja kao ustanove u kulturi.

Naime, javnosti je manje poznato da Igre imaju dva vladara. Jednog, i to intendanta, na dvije godine postavlja ministar, tj. ministrica i taj vlada programom. Drugi je vladar u nadležnosti grada Dubrovnika, tj. gradonačelnika Andre Vlahušića i on je formalno ravnatelj javne ustanove u kulturi Dubrovačke ljetne igre. On upravlja financijama i odgovoran je za račune.

Kada su prije više od desetak godina te funkcije kadrovski bile razdvojene (između Slobodana P. Novaka i Miše Mihočevića) Igre su bile u jednoj od najvećih kriza u povijesti, a spas u zadnji čas bio je baš Prlender. O programu Igara odlučuje vijeće koje od ove godine radi u novom sastavu i u koje je ministrica Andrea Zlatar Violić postavila veliku kritičarku sadašnje uprave Igara Mani Gotovac, Mladena Tarbuka koji je kandidat za novog ravnatelja zagrebačke Opere, svog zamjenika Berislava Šipuša i Krešimira Dolenčića o kojem se već mjesecima šuška kao o najjačem kandidatu za novog dubrovačkog intendanta. Iz Ministarstva kulture opovrgavaju da rade na zamjeni čelnika Igara, što je i razumljivo jer festival je tek na polovici.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije