Koncert

Koncert Rundek Cargo Trija na Splitskom ljetu

Rundek Cargo Trio
arhiva VL
31.07.2012.
u 15:49

Koncert otvaramo pjesmama s albuma "Plavi avion", a kasnije ćemo svirati i moje starije pjesme, uključujući i hitove Haustora, najavljuje Rundek koji u Splitu radi i glazbu za predstavu "Adio, kauboju" u kojoj i glumi

Kao dio glazbenog programa 58. splitskog ljeta u srijedu 1. kolovoza na Meštrovićevim Crikvinama - Kaštilcu s početkom u 21 sat koncert će održati Rundek Cargo Trio koji čine Darko Rundek, violinistica Isabel te multiinstrumentalist Dušan Vranić.

Karizmatični Darko Rundek nastupa u sklopu ovog komornog sastava od 2010. godine. Glazbenik koji tijekom svoje duge karijere nikad nije nastupao u bendu koji broji manje od šest glazbenika za ovu se formu odlučio kako bi kroz intimnost koju pruža takva vrsta sastava svoju glazbu približio publici. Glazbena istraživanja članova trija sjedinila su se na albumu Plavi avion iz 2010. godine, na kojem su, inspirirani različitošću i potragom za novim formama, stvorili glazbeno remek-djelo od dvanaest pjesama. Album je jednoglasno ocijenjen kao jedan od Rundekovih autorskih vrhunaca. Upravo će pjesmama s ovog albuma početi splitski koncert.

– Kasnije ćemo svirati starije pjesme iz razdoblja Haustora, solo karijere i, naravno, Cargo orkestra, poput "Šala od svile", "Ruku", "Apokalipse... Možda i dogovorimo prvih pet, šest pjesama, ali kasnije se zapravo prepuštamo osjećajima i energiji u odabiru onoga što ćemo izvoditi za određenu publiku – najavljuje Rundek.

Glazbenik je karijeru započeo još sedamdesetih, a punu afirmaciju doživio je kao autor, skladatelj i frontman popularnog novovalnog benda Haustor. U devedesetima počinje solo karijeru. Rundek je, kao diplomirani redatelj, uvijek bio blizak svijetu kazališta. Napisao je glazbu za brojne kazališne predstave, a na 58. splitskom ljetu će, osim skladanja glazbe za dramsku premijeru "Adio, kauboju", u toj predstavi nastupiti i kao glumac.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije