radni sustanci

Izaslanstvo HKD Napredak u posjeti Makarskoj: Osigurati prostor za rad makarske podružnice i pospješit kulturnu suradnju

HKD Napredak
16.02.2023.
u 17:28

Osiguravanje adekvatnih prostorija za rad i djelovanje upravo je bila jedna od glavnih tema sastanka između izaslanstva Središnje uprave i gradonačelnika Grada Makarske dr. sc. Zorana Paunovića upriličenog isti dan u zgradi Gradskog poglavarstva Makarske.

Izaslanstvo Središnje uprave HKD Napredak kojeg su činili predsjednik dr. sc. Nikola Čiča i dopredsjednici HKD Napredak i predsjednici Povjerenstva za mlade i stipendije te Povjerenstva podružnice i udruge HKD Napredak, Josip Križanović i Miroslav Landeka, posjetili su u četvrtak podružnicu HKD Napredak Makarska, gdje su održali radni sastanak s Ecijom Kuljiš, predsjednicom makarskog Napretka i Lorencom Tunom, članom Upravnog odbora, priopćeno je iz HKD Napredak.

Predsjednica Kuljiš upoznala je izaslanstvo Središnje uprave HKD Napredak s aktivnostima i projektima koje rade i koje planiraju uraditi ali i problemima u radu s kojima se susreće makarska podružnica HKD Napredak, od kojih je najveći nedostatak prostorija za rad i djelovanje.

Foto: HKD Napredak

Osiguravanje adekvatnih prostorija za rad i djelovanje upravo je bila jedna od glavnih tema sastanka između izaslanstva Središnje uprave i gradonačelnika Grada Makarske dr. sc. Zorana Paunovića upriličenog isti dan u zgradi Gradskog poglavarstva Makarske.

Čiča, Landeka i Križanović upoznali su detaljno gradonačelnika Paunovića s aktivnostima HKD Napredak, posebice u svijetlu proslave 120 godina od utemeljenja društva, a koja je obilježena brojnim kulturnim manifestacijama u Središnjici i podružnicama, te znanstvenim simpozijem u Sarajevu  i svečanom akademijom i skupštinom u Zagrebu.

Foto: HKD Napredak

Izrazili su zelju za većom kulturnom suradnjom i kulturnom razmjenom sadržaja s Gradom Makarskom, a podružnica Napretak u Makarskoj treba biti poveznica za konkretnu suradnju i projekte koji će biti na korist i Makarske i Napretka.

Na sastanku je bilo riječi o konkretnim mogućnostima i načinu rješavanja problema prostora, jer Podružnica Makarska nema svoj prostor. Izaslanstvo je izrazilo nadu će se taj problem riješiti pogotovo zbog činjenice kako je Napretkova Podružnica u Makarskoj osnovana još prije Drugog svjetskog rata i ima bogatu povijest i tradiciju, a i danas je izuzetno aktivna.

HKD Napredak u Makarskoj je glavni nositelj kulturnih aktivnosti u suradnji s drugim društvima i lokalnom upravom. Društvo djeluje kroz nekoliko segmenata. Uz zbor HKD Napretka Napretkovci u Makarskoj su posebno aktivni u poetskom i likovnom stvaralaštvu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?