Josip P. Trostmann

Intimna i intuitivna 'biografija' jednog dubrovačkog slikara

izložba Josipa Pina Trostmanna
arhiva VL
31.07.2012.
u 16:12

Na izložbi će biti prikazan presjek radova nastalih u razdoblju od 2000. do 2012. godine. Na trinaest ulja na platnu velikog formata jedinstvene trostmannske koloritske atmosfere izuzetan vatromet boja ostavlja bez daha

U sklopu popratnog programa 63. Dubrovačkih ljetnih igara i u suradnji s Državnim arhivom u Dubrovniku u atriju palače Sponza otvara se  izložba Josipa Pina Trostmanna, naslovljena  "Intimna i intuitivna 'biografija' jednog dubrovačkog slikara“. Svečano je otvaranje u  četvrtak 2. kolovoza u 21  sat.

Dubrovačke ljetne igre tako otvaraju izložbu još jednog uglednog dubrovačkog slikara koji će također uskoro obilježiti 50. obljetnicu umjetničkog djelovanja. Josip Pino Trostmann već je kao desetogodišnji dječak pohađao večernju školu portreta Iva Dulčića. Diplomirao je na ALU u Zagrebu, u klasi prof. Đ. Tiljka i I. Režeka. Cijeli radni vijek bavio se pedagoškim radom tijekom kojeg je odgojio brojne sada već afirmirane umjetnike. Do danas je imao stotinjak samostalnih izložbi u domovini i inozemstvu, a bio je sudionikom i brojnih skupnih prestižnih izložbi. Njegova djela nalaze se u mnogim muzejima, galerijama i privatnim zbirkama diljem svijeta.

Na izložbi će biti prikazan presjek radova nastalih u razdoblju od 2000. do 2012. godine. Na trinaest ulja na platnu velikog formata jedinstvene trostmannske koloritske atmosfere izuzetan vatromet boja ostavlja bez daha –  od „Žara ljeta“, „Minčete u sutonu“ i „Tropskog žala“ do „Zapuštenog vrta” gdje se smiruje do te mjere da u nama izaziva lagano treperenje najskrivenijih čula. Pinove slike nikad ne zanemaruju ono mediteransko, ono dubrovačko, kojem se sve podređuje i raspoređuje, i to je jedan od razloga zašto je Trostmann jedan od najomiljenijih dubrovačkih slikara.

Izložba će za posjetitelje biti otvorena do 17. kolovoza.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije