VL na premijeri

Angelina: Pazila sam na svaki detalj jer su u Bosni svi osjetljivi

angelina jolie (1)
Foto: pixsell
1/5
07.12.2011.
u 07:00

Glumica se divi Hrvatskoj: Imate prelijepu zemlju, doći ću k vama na dulji odmor s djecom

– Zadovoljna sam filmom, imala sam izvrsne glumce, temu sam sama izabrala. BiH je posebno područje na svijetu i stoga sam svoj prvi redateljski film, za koji sam napisala i scenarij, nazvala “U zemlji krvi i meda”. Govorili su mi da je ludo to što radim, morala sam paziti na svaki detalj u filmu jer u toj su zemlji svi osjetljivi na ratne priče. Nadam se da će američka publika bolje razumjeti što se tamo događalo nakon što pogledaju moj film.

Nove ratne priče

Tim je riječima slavna hollywoodska glumica Angelina Jolie u ponedjeljak navečer u New Yorku izabranim novinarima na Red Carpetu pred premijeru filma “U zemlji krvi i meda” komentirala svoj prvijenac ponosno naglašavajući da će film ipak biti prikazan na lokalnom jeziku koji se govori u BiH, s titlovima na engleskom.

– Razmišljala sam dugo i odlučila pustiti verziju na lokalnom jeziku jer on ima posebnu dušu koja daje dodatnu snagu teškoj temi silovanja i stradanja. Moj film nije dokumentarac ili izdvojena istinita priča. On je fikcija koju sam temeljila na brojnim pričama, novinskim i televizijskim izvještajima iz Sarajeva i područja bivše Jugoslavije – kazala je Angelina Jolie.

Brad Pitt je pak brzo napustio Red Carpet ne želeći zasjeniti veliki dan svoje partnerice. Večernji je list, uz HRT, zaslugom Ivone Lušić iz Blitz filma, jedini imao svoje novinare na premijeri filma Angeline Jolie pa su, uz odobrenje organizatora, dobili i mogućnost kratkog razgovora sa slavnim glumcima. Na pitanje novinarke Večernjeg lista o filmu i Angelini šarmantni je Brad Pitt kratko odgovorio:

– Ponosan sam i radujem se njenu uspjehu. Dok je Angelina Jolie snimala u Sarajevu, ja sam čuvao djecu i fotografirao. Imam lijep album fotografija iz BiH, naše djece, glumaca i običnih ljudi, lica kojih sama govore o prošlosti koju su imali.

Angelina je bila strpljiva s novinarima, odgovarala je na pitanja najavljujući svoje nove filmove s ratnim temama u kojima se prikazuju stradanja žena i djece pa je otkrila da razmišlja o snimanju u Afganistanu.

Film “U zemlji krvi i meda” ratna je drama u kojoj se opisuju silovanja, životna i emocionalna stradanja tijekom 1992. godine.

Zaplet je trenutak kad se Srbin zaljubi u Bošnjakinju, no ratna ih događanja razdvoje.

Pitali smo Angelinu planira li obraditi i neku hrvatsku temu, na što se nasmijala i rekla da na području bivše Jugoslavije ima puno dobrih priča i puno kvalitetnih umjetnika. Na pitanje hoće li opet posjetiti Hrvatsku ili ljetovati na Jadranu iduće godine naglasila je kako je zadivljena ljepotom naše zemlje te da će sigurno s djecom doputovati na dulji odmor.

Glumac Rade Šerbedžija, koji u filmu glumi oca glavnog glumca Gorana Kostića, za Večernjak je rekao kako je bilo ugodno raditi s Angelinom Jolie i da je njena vrlina to što glumcima dopušta slobodu i kreativnost pa ih time dodatno motivira. Branko Đurić, koji u filmu glumi Aleksandra, odlično se snalazio među američkim novinarima, a za Večernjak je izjavio da s nestrpljenjem iščekuje reakcije američke publike jer oni će dati pravu ocjenu.

– Svi smo se trudili opravdati povjerenje Angeline Jolie i bili smo izvrsna glumačka ekipa – kazao je Đurić.

Na božićnom drvcu

Na premijeru su stigli i roditelji Brada Pitta, koji su novinarima otkrili da su šestero djece svog sina i Angeline Jolie dan prije vodili na paljenje svjećica na božićnom drvcu u Rockefellerovu centru u New Yorku.

Glavna glumica Zana Marjanović oduševila je američke novinare svojom komunikativnošću, a otkrila je i da su na snimanju filma često bila i Angelinina djeca, s kojom se slavna majka ponaša strogo kad zatreba, ali i prekine posao i nježno ih, majčinski pomiluje.

– Bilo je odgovorno raditi ovaj film, ali iskustvo je neprocjenjivo – kazala je Zana Marjanović.

Na newyorškoj premijeri nije se komentiralo da je hrvatski novinar Josip J. Knežević, koji piše pod pseudonimom James J. Bradccock, optužio Angelinu Jolie da mu je za scenarij ukrala temu njegova romana “Slamanje duše”.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije