UOČI EIBARA

Krizni sastanci u Realu zbog Modrića: Igrači i Zidane rekli što misle o svemu

luka modric
Foto: Angel Rivero/UESyndication/PIXSELL
04.03.2017.
u 11:49

Nogometaši Real Madrida danas od 16.15 igraju ligaški susret 26. kola Primere protiv Eibara u gostima, ali situacija u taboru Los Blancosa i nije baš idealna.

Naime, prema pisanju španjolskih medija u Real Madridu održani su krizni sastanci nakon domaćeg remija protiv Las Palmasa (3-3). Las Palmas je tijekom susreta vodio s 3-1, ali tad je na scenu stupio Cristiano Ronaldo i s dva gola u razmaku od 86. do 89. minute spasio svoju momčad velike blamaže na Santiago Bernabeu.

Međutim, navijači nisu bili zadovoljni igrom, isto kao igrači krajnjim ishodom. Dan poslije susreta, u trening kompleksu Valdebebas održan je sastanak na kojem se analizirala situacija u kojoj se Kraljevski klub nalazi i kako se istopila njihova prednost nad Barcelonom u lovu na naslov prvaka Španjolske.

Trener Zinedine Zidane i igrači imali su razmjenu mišljenja, svatko je rekao što je imao i htio, a jedno od pitanja koje su igrači najčešće postavljali je zašto u momčadi ima toliko rotacija. Igrači vjeruju da je za momčad nemoguće da uhvati pravi ritam uz silne rotacije, a navodno je jedno od pitanja koje se postavljalo bio i izostanak Luke Modrića koji nije nastupio protiv Las Palmasa, prenosi net.hr. 

Kad nema Modrića, igra Reala nije tako dobra

Jasno je kao dan da kad nema Modrića, igra Reala nije tako dobra. Lopta nije tako protočna, linije ne surađuju tako dobro, a šepa u tranziciji. Real cijelu sezonu nije uspio zaigrati dvije utakmice zaredom s istom momčadi, a Modrić je protiv Las Palmasa ostao na klupi jer ga je Zidane želio sačuvati za uzvratni ogled osmine finala Lige prvaka protiv Napolija. Očekivalo se da će slavni Francuz protiv Las Palmasa posegnuti za Modrićem, ali to se nije dogodilo i sada je Zidane izložen kritikama.

“Bila su održana dva sastanka. Jedan nakon susreta s Las Palmasom, drugi u četvrtak ujutro. Radila se strategija kako spriječiti osipanje bodova i kako uspješnije nastaviti borbu na dva fornta. Pogreške su se prihvatile i analizirale, odgovornost se prihvatila, a igrači su prihvatili situaciju i dali do znanja kako je mogu okrenuti u svoju korist”, piše Marca koja ističe kako žrtve mora biti na obje strane (igrači-trener), a Zidane je kriv za silne rotacije u momčadi i to važnih igrača koji nose igru Reala.

Eibar će biti test

“Igrači i Zidane znaju kako se moraju vratiti u onu formu u kojoj su bili za vrijeme nevjerojatnog niza od 40 susreta bez poraza”, daje do znanja Marca.
U subotu Real igra susret protiv Eibara i taj dvoboj bit će prvi test i pokazatelj jesu li krizni sastanci urodili plodom. Zidane je u razgovoru s igračima prihvatio svoje pogreške, ali isto tako Francuz je istaknuo mentalne probleme koje postaje u momčadi i to se mora promijeniti, ako se misle stvari popraviti za Real.

“Ne smijemo izgubiti glavu. Prolazimo kroz ružan period, ali moramo analizirati i razmisliti kako da promijenimo stvari”, objasnio je Zidane koji će Modrića protiv Eibara na teren poslati od prve minute, isto kao i Matea Kovačića.

Bez Balea i Ronalda

Zidane za susret protiv Eibara neće moći računati na dvije najveće zvijezde momčadi, Garetha Balea i Cristiana Ronalda. Portugalac ima problema s mišićem pa nije trenirao s ostatkom momčadi. Čini se da stanje nije bezazleno, kad ga nema u konkurenciji za subotnji dvoboj.

Bale je isključen na utakmici s Las Palmasom, a danas je saznao da će zbog crvenog kartona morati preskočiti čak dvije utakmice. A tek je proigrao nakon povratka od ozljede.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije