OESS-ova konferencija u Berlinu

Krešić: BiH provodi projekte za jačanje svijesti od opasnosti nasilnog ekstremizma

 Mijo Kresic
31.05.2016.
u 17:44

Bosna i Hercegovina i dalje će, poručio je Krešić, davati potporu inicijativama koje su usmjerene na suzbijanju pojava radikaliziranja

Obraćajući se na plenarnom zasjedanju OESS-ove Konferencije 2016 „Prevencija i borba protiv nasilnog ekstremizma i radikalizacije koja vodi k terorizmu“, zamjenik ministra sigurnosti BiH, Mijo Krešić istaknuo je kako je Bosna i Hercegovina provela i trenutačno provodi nekoliko projekata koje za cilj imaju jačanje svijesti od opasnosti nasilnog ekstremizma, jačanja sposobnosti kazneno-pravnog sustava za odgovor na terorističke prijetnje te uključivanje civilnoga društva u preventivne aktivnosti i deradikalizaciju.

„Nastojimo ojačati kapacitete vladinog sektora, ali i kapacitete civilnoga društva bez kojega nema učinkovite prevencije, a osobito nema uspješne deradikalizacije u društvu“, kazao je Krešić.

On je istaknuo kako je Bosna i Hercegovina u provedbi Akcijskog plana i Protokola Vijeća Europe kojima se jača suradnja među članicama potpisinicama u ovoj oblasti stekla praktična iskustva kroz projekte “24/7 FTF Network” te VERLT koji su realizirani u Bosni i Hercegovini u suradnji s OESS-om.

Bosna i Hercegovina i dalje će, poručio je Krešić, davati potporu inicijativama koje su usmjerene na suzbijanju pojava radikaliziranja, a posebice kod mladih i djece te je na stajalištu da se veća pozornost treba dati izazovima financiranja terorizma, zloporabe interneta u terorističke svrhe te ilegalnoj trgovini oružjem.

Dvodnevna OESS-ova konferencija 2016 „Prevencija i borba protiv nasilnog ekstremizma i radikalizacije koja vodi k terorizmu“ održava se u Berlinu pod predsjedanjem Njemačke i na kojoj sudjeluju izaslanstva iz 40-tak država i međunarodnih organizacija predvođene UN-om i OESS-om, priopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije