Trgovci na meti

Krade se od kozmetike i alkohola do konzervi

13.10.2015.
u 06:15

Rijetko se kradu jeftini proizvodi, a na meti su alkoholna pića i skupe slastice

Krađa proizvoda s polica trgovina je prisutna od davnina. Po logici bi se krađe u trgovinama trebale povećavati ovisno o težini vremena u kojima ljudi žive pa je logično da se u trgovinama u posljednje vrijeme krade sve više. Iz razgovora s trgovcima, to je i potvrđeno jer svi kažu kako primjećuju da krađa ima više, kako je to kontinuirana pojava. Ipak, kažu da se rijetko kradu jeftini proizvodi, a na meti su najčešće alkoholna pića i skupe slastice. Trgovci su sve češće prinuđeni skuplje artikle i ekskluzivnije marke držati pored blagajne, ili u skladištu jer ih s polica kradu, doznaje portal Večernjeg lista BiH Vecernji.ba. Već duže vrijeme u trgovinama na policama sa skupljim pićem ili sličnim proizvodima mogla se zateći samo ambalaža. Ponekad bi to bio slučaj da je neki domišljati "kupac" ukrao proizvod i ostavio ambalažu, a češće bi to radili trgovci kako bi preduhitrili ove prve i tako se zaštitili od krađe.

Jedan od zanimljivijih slučajeva zabilježenih krađa skupocjenih krema je istresanje sadržaja pakiranja u vrećicu i vraćanje pakiranja na policu. Da lopovi više ne kradu samo skupocjenu i visokotarifnu robu, govori i fotografija objavljena na Facebooku na kojoj je fotografirana ambalaža tunjevine s natpisom "Cijenjeni kupci tunjevinu Rio mare tražite od prodavača na blagajni", a fotografija je iz neke od sarajevskih trgovina. "Kradu se konzerve ribe, gulaš, skuplji namazi", kazao je za NAP trgovac u jednom od sarajevskih trgovinskih lanaca dodajući kako je veoma teško kontrolirati svakoga tko uđe u trgovinu, a među kupcima često bude i lopova koji kradu proizvode.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije