IVICA postaje i najveći zabavljač u skijaškom svijetu

Kostelić: Sad me traže i da pjevam

'19.03.2011., Lenzerheide, Svicarska - Zavrsnica svjetskog skijaskog kupa. Ivica Kostelic proslavio je osvajanje Velikog kirstalnog globusa svirajuci gitaru na partyu povodom zavretka sezone. Photo: Z
'Zeljko Lukunic/PIXSELL'
23.12.2011.
u 11:13

- Uh, 20 pobjeda u Svjetskom kupu velika je stvar, to nisam ni sanjao - tvrdi Ivica.

Dvije smirene i precizne vožnje odvele su Ivicu Kostelića do 12. pobjede u klasičnom slalomu i do ukupno 20. pobjede u Svjetskom kupu. Nakon što je u austrijskom Flachauu proslavio svoje 45. postolje u karijeri, ukupni pobjednik Svjetskog kupa odvrtio je film do djetinjstva:

– Dvadeseta pobjeda lijep je jubilej. Kao dijete nisam se nadao da ću ikad imati toliko pobjeda u Svjetskom kupu.

Dan prije utrke s Myhrerom pjevao je "Tiha noć".

– Organizatori su tražili od nas da nešto otpjevamo, pa smo izabrali najpoznatiju Božićnu pjesmu na svijetu. Onda smo shvatili da ne znamo tekst pa smo brzo prešli na la-la-la! – prepričao je Ivica.

A ponajbolji i najzabavniji skijaš svijeta kao klinac je mogao samo sanjariti o tome da u dvoboju "biti ili ne biti" pobijedi američkog kauboja. A dogodilo se to 9. ožujka 2002. godine na istom ovom skijalištu.

– Taj dvoboj s Bodeom Millerom bila mi je najuzbudljivija utrka u karijeri. Sreli smo se pri ogledu prve staze i prisjetili se tog dana. Bio je to scenarij iz vesterna, utrka u kojoj se u 50 sekundi odlučuje pobjednik cijele sezone. Ja sam na startu, na crkvi zvoni podnevno zvono, nedostajala je još jedino glazba Enija Morriconea.

Ivica je tada bio brži za 23 stotinke nakon čega je osvojio slalomski globus.

>> Cijeli razgovor s Kostelićem pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista <<

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije