Svjetski kup

Kostelić bez bodova u Kvitfjellu, Theaux prvi u spustu

Ivica Kostelić
02.03.2013.
u 13:36

Naš Ivica Kostelić ostao je bez bodova u spustu koji se vozio u Kvitfjellu, na kraju je bio 49.. Prvo mjesto osvojio je Francuzom Adrien Theaux.

Aksel Lund Svindal nije uspio pobijediti pred svojim navijačima na stazi Olympiabakken u Kvitfjellu. Norvežanin je bio drugi s 0.19 sekundi zaostatka za pobjednikom Adrienom Theauxom. Francuski skijaš vozio je odlično i u cilj je ušao s vremenom 1:29.10 minute.

 Treći je bio Austrijanac Klaus Kroell koji je imao pola sekunde zaostatka za pobjednikom. Naš Ivica spust je završio na 49. mjestu. Drugi hrvatski skijaš Max Ullrich završio je 55., a za Theauxom je zaostao 5.71 sekundi.

Slovenska skijašica Tina Maze pobjednica je spusta u Garmisch-Partenkirchenu te je tako kompletirala pobjede u svim disciplinama Svjetskog kupa ove sezone.To je prije uspjelo tek našoj Janici Kostelić te Marcu Girardelliju i Petri Kronberger. Bila je to Mazina deveta pobjeda u sezoni, kao i 20. ukupno u karijeri.

Ukupno je sada Slovenka prikupila 2.024 boda, čime je srušila rekord po ukupnom broju bodova u jednoj sezoni. Isti je dosad držao Hermann Maier koji je osvojio točno 2.000 bodova.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije