Ženska košarka

Košarkašice BiH, nakon Rumunjske, poražene i od Turske

27.11.2015.
u 06:30

Kvalifikacije se nastavljaju u veljači 2016. godine kada BiH gostuje u Izraelu

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine jučer je u Tuzli poražena od reprezentacije Turske rezultatom 79:50 (po četvrtinama je bilo 19:12, 18:11, 18:14, 24:13) u 2. kolu skupine H kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2017. u Češkoj.

U redovima bh. vrste najučinkovitije su bile Milica Deura s 10, te Irena Vrančić i Tamara Kapor s po 9 poena, dok je Marica Gajić postigla 7 poena uz 16 skokova. Gošće su predvodile Lara Sanders s 18 i Olcay Cakir s 13 postignutih poena.

Izabranicama izbornika Gorana Jovanovića to je bio drugi poraz u ovim kvalifikacijama, nakon što su na početku ovog natjecanja u gostima izgubile od Rumunjske, koja je istu večer bila bolja i od reprezentacije Izraela rezultatom 78:77.

Na ljestvici vode Turska i Rumunjska s po četiri boda, dok su BiH i Izrael trenutačno bez bodova. Kvalifikacije se nastavljaju u veljači 2016. godine kada BiH gostuje u Izraelu. BiH je s ova dva poraza i definitivno sebi umanjila izglede za plasman na Europsko prvenstvo, ali ima još dovoljno utakmica za ispravljanje zaostatka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije