Božićni koncert

Koncertima u Sarajevu i Mostaru navješćujemo najradosniji blagdan

Tereza
05.12.2012.
u 10:08

Nastupaju: Tereza, Duško Lokin, Stijene, Kićo, Sabahudin Kurt, Rajko Dujmić...

Tradicionalnim velikim božićnim koncertima stvara se posebno blagdansko ozračje u bh. gradovima u vrijeme Došašća. I ove godine katolici, ali i svi građani ove zemlje, bez obzira na vjeru moći će uživati u koncertnim spektaklima na koje su navikli svih ovih godina. Prvi od njih je koncert “Kao nekad pred Božić”, koji će biti održan večeras u dvorani Bosanskog kulturnog centra (BKC) u Sarajevu s početkom u 20 sati. Ovogodišnje 13. festivalsko izdanje, u organizaciji Udruge “Libertas”, donijet će bogat folklorni i glazbeni program u izvedbi brojnih glazbenika regije. Pred sarajevskom će publikom tako, između ostalih, nastupiti: Tereza Kesovija, Krunoslav Kićo Slabinac, Duško Lokin, Rajko Dujmić, Sabahudin Kurt, skupina “Stijene”, KUD-ovi “Humski glas” Neum i “Tamburica” Veli Mirovac, klapa “Castel Nouvo” Herceg Novi, plesna skupina B-Stars Mostar, te tamburaška skupina “Kristali”. Prošle je godine koncert trajao tri sata, a ove će godine nešto kraće”, najavili su organizatori.

“Scena mora dočarati bajkovitost ovog blagdana. Ona će ovaj put biti nešto drugačija, te neće biti jaslica, već je ove godine to prikaz unutrašnjosti nekog bajkovitog dvorca, a puno će biti i igre sa svjetlom”, najavli su. Mostarski koncert “Na dobro vam došao Božić i sveto porođenje Isusovo”, u organizaciji Simfonijskog orkestra Mostar i Akademskog zbora Pro Musica zakazan je za 22. prosinca u velikoj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače. Ovo je 16. po redu koncert i treći koji se radi isključivo s domaćim glazbenim snagama. Uz zbor i orkestar, na ovom božićnom spektaklu nastupit će i solisti: Anita Ljubić, Nikolina Brkić, Mario Zovko, Marijana Markotić, Lucija Zovko, Mia Tadić, Karlo Milićević, Josip Prskalo, Ivan Sušac, Anđela Ljubić i Ivo Jurić. Orkestrom će ravnati dirigenti maestro don dragan Filipović i Damir Bunoza. Ulaznice za ovaj koncert prodavat će se po 5 KM.

Ključne riječi

Komentara 1

OX
oxymoron
11:55 05.12.2012.

Tereza svaki koncert zacini svojom snagom i energijom, nadam se da ce opet zapjevati Sretan ti Bozic narode moj.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije