ZLOČINI PARTIZANA

Kod Knešpolja pronađena još jedna masovna grobnica

grobnica
Zoran Grizelj
01.06.2010.
u 16:05

Prema neslužbenim informacijama, u ovoj grobnici se nalaze posmrtni ostaci više od 30 žrtava partizanskih zločina.

Na lokalitetu Dubrava-Knešpolje, općina Široki Brijeg započela je ekshumacija žrtava iz druge masovne grobnice u kojoj se, prema neslužbenim informacijama, nalaze posmrtni ostaci više od 30 žrtava partizanskih zločina.
 
Do sada su u drugoj masovnoj grobnici pronađeni ostaci 11 tijela žrtava koje su partizani, komunisti tijekom tzv. završnih operacija u veljači 1945. godine zatvorili i nakon nekoliko dana poubijali.
 
Protekli tjedan u prvoj masovnoj grobnici pronađeni su ostaci osam tijela žrtava, brojne čahure, novčići, cipele i drugi premeti na temelju kojih će se vršiti identifikacija žrtava.
 
Iskapanje predvode Marija Definis-Gojanović, specijalistica za sudsku medicinu splitskog KBC Firule i mr. arheolog Tihomir Glavaš, a obavlja se u organizaciji Povjerenstva za obilježavanje i uređivanje grobišta Drugog svjetskog rata i poraća općine Široki Brijeg i Vicepostulature postupka mučeništva "Fra Leo Petrović i 65 subraće".

Ključne riječi

Komentara 1

AM
Admine mater ti jebem
23:02 01.06.2010.

Sad ce se pojaviti neki komunista-antifasista(cetnik) koji ce izjaviti da su to pobijene ustase!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?