Gruđanke slavile

Klupski slogan “do 
kraja zajedno” sve govori

hzrkgrude
Foto: VL
19.12.2014.
u 16:42

U srijedu navečer u prelijepom okružju seoskoga gospodarstva Marića gaj okupile su se rukometašice HŽRK Grude Autoherc, jesenske prvakinje BiH, kako bi sa svojim trenerima, liječnicima, fizioterapeutima, klupskim čelnicima, tehničkim osobljem, predstavnicima medija, građanima i navijačima obilježile kraj sportski iznimno uspješne godine.

Plod mukotrpnog rada

- Od pokretanja kluba 2009. godine do danas, na kraju svaku našu godinu možemo s pravom proglasiti najuspješnijom u klupskoj povijesti. I 2014. je takva, a nadamo se da će biti i sljedeća. Ovo nije slučaj, ovo je plod mukotrpnoga rada jer smo za četiri godine izgradili klub koji je u samom vrhu ženskoga bh rukometa, a uz NK Široki Brijeg najuspješniji hercegbosanski sportski klub, kako u seniorskoj tako i u omladinskoj konkurenciji. Mi smo po mnogo čemu posebni zato imamo pravo biti i ponosni, istaknuo je u svom obraćanju nazočnima Zoran Trlin, predsjednik upravnoga odbora HŽRK Grude. Istaknuo je posebice veliki doprinos za postignute rezultate trenerice Zlate Zubac - doktorice sportskih znanosti:

- Ponosni smo i na naše igračice: Anitu Azinović, Tinu Bandić, Karlu Glavaš, Anicu Gudelj, Korneliju Klinac, Janu Leko, Klaru Mikulić, Josipu Mikulić, Anđelu Milas, Andreu Prusinu, Chiaru Radić, Josipu Braćić i Anu Mariju Šimić. Ponosni smo i na našu Školu rukometa. Osim ovdje u Grudama, otvorili smo rukometne podružnice u Posušju i Rakitnu pa danas u klubu imamo oko 80 igračica. Naše se rukometašice natječu u pet dobnih kategorija, a uz seniorke i juniorke su jesenske prvakinje. Puno zahvaljujemo svima koji nam pomažu, osobito općini Grude i brojnim sponzorima, rekao je Trlin.

Kad su sponzori u pitanju, posebno mjesto pripada Angeli i Miri Palac, vlasnicima tvrtke Autoherc, po kojoj klub nosi ime i koja godinama nesebično pomaže klubu u njegovu stalnom rastu:

- Sretan sam što mogu pomoći klubu. Činit ću to i ubuduće, koliko god budem mogao. Ovaj mi je klub prirastao srcu, on je sastavni dio moga života, kratko je rekao Miro Palac. Njegovi autobusi voze grudske rukometašice svih dobi na svako odredište gdje igraju svoje utakmice, a njegov još veći doprinos klubu je animiranje drugih sponzora za pomoć klubu.

Seniorke će na zasluženi odmor do 12. siječnja, ali igračice rođene 1998. i mlađe putuju četvrti put u Sesvete na Božićni turnir, dok će cure rođene 2002. – 2004. nastupiti na turniru istoga naziva u Makarskoj. 30. siječnja Gruđanke će nastupiti i na turniru u Vukovaru.

Iskorak

Osim s Vukovarkama, klub ima posebne prijateljske odnose s Lokomotivom i Trešnjevkom:

- Jesenas je cilj bio napraviti iskorak u odnosu na lani, kada smo bili četvrti. I evo, jesenski smo prvaci iako to nije bio plan. Sada želimo novi iskorak, a to je naslov prvaka BiH. Sportski se nadati ispunjenju toga cilja. Moramo dizati razinu igre, prostora za napredak ima u obrani i napadu. Svjesni smo koliko vrijedimo i koliki su nam potencijali. Europa? Za nju nam treba još jača ekipa, nije to ista konkurencija kao ova domaća. Za domaću smo konkurenciju dosta jaki, ali ne bi bilo loše imati jaču klupu... Za nastavak prvenstva moramo se dobro pripremiti i uigrati. Glavni suparnici u borbi za naslov su nam Ilidža i Katarina, kaže Zlata Zubac, trenerica rukometašica Gruda Autoherc. Gruđanke su jesen završile kao prve s 27 bodova, koliko ima i Ilidža. Imaju utakmicu manje jer u posljednjem kolu u B. Luci domaći Vrbas se nije pojavio na parketu. Vjerojatno će povjerenik natjecanja Zdenko Alpeza registrirati susret s 10:0 (bez borbe) u korist Gruđanki.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije