NOGOMET

Klub navijača Ultras - Zrinjski danas slavi 20 godina postojanja

'bih...gabela...30.09.2012...nogomet, premier liga fbih, gosk-zrinjski /bijeli/...bakljada ultrasa foto: zoran grizelj vecernji list'
'zoran grizelj vecernji list'
10.04.2014.
u 09:31

Na inicijativu nekoliko entuzijasta i ljubitelja Zrinjskog, u Mostaru se tada još ratne 1994. godine, počelo s organiziranim vidom navijanja

Zrinjski je jedan od najuspješnijih klubova otkako se igra nogometna Premijer liga BiH. Međutim, ono po čemu je ovaj klub prepoznatljiv nisu samo naslovi prvaka i pobjednika Kupa, te izlasci u Europu. Dapače, svi ti uspjesi i ne bi možda imali smisla da kojim slučajem taj klub ne prati jedna od najboljih navijačkih skupina u BiH - Ultrasi. Oni to čine već 20 godina.

Skupština navijača

- Navijačka skupina Ultras - Zrinjski Mostar 10. travnja 2014. slavi okruglih 20 godina postojanja. Tim povodom, Klub navijača Ultras - Zrinjski pripremio je prigodan program. Danas u 18 sati, u maloj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače, organiziramo svečanu skupštinu. Istog dana, od 20 sati, na tribini Stajanje stadiona HŠK Zrinjski, bit će upriličen rođendanski koncert. Za ugodno ozračje brinut će rock skupina Anarhiv iz Čapljine. Svi navijači HŠK Zrinjski, ali i drugi, dobrodošli su na ovo rođendansko druženje na simboličnoj lokaciji! Po prvi put će svi navijači imat priliku čuti studijsku verziju sad već kultne navijačke pjesme Ultrasa “Ne plači mama molim te!” - stoji u priopćenju mostarskih Ultrasa.

Počeci

Na inicijativu nekoliko entuzijasta i ljubitelja Zrinjskog, u Mostaru se tada još ratne 1994. godine, počelo s organiziranim vidom navijanja. Zrinjski je i prije toga već krenuo igrati utakmice, ali nije imao organiziranu navijačku podršku. Povod je bila utakmica Zrinjskog i Mladost Dubinta iz Širokog Brijega koja se igrala za prvaka Herceg Bosne. Tadašnji osnivači današnjih Ultrasa odlučili su se za ime “Ultras - Zrinjski” znajući da još mnoge skupine diljem Europe imaju sličan naziv. Utakmica Zrinjskog i Mladosti odigrana je u Mostaru 20. travnja 1994. To je bila prva službena utakmica Zrinjskog nakon 1945. godine i susret ova dva kluba privukao je oko 5000 gledatelja na stadion pod Bijelim brijegom. Rezultat dosta zanimljive utakmice glasio je 0:0, a najvjerniji navijači Zrinjskog prvo su ušli na istočnu tribinu/stajanje. Sve ostalo bila je povijest, a od tog trenutka pa do danas mostarski Ultrasi pratili su Zrinjski ma gdje god je igrao domaće ili međunarodne utakmice.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije