Pred čapljinski derbi

Ključa ispod površine, oba tabora žele nove bodove

18.03.2017.
u 09:50

Susret 18. kola Prve nogometne lige Federacije BiH nosi epitet derbija, bez obzira što se to po plasmanu ekipa – 13. Čapljina, a 3. GOŠK, čak i po rivalstvu, ne bi moglo reći. Ipak je to s regionalnog značaja uistinu značajna utakmica, piše Večernji list BiH.

Važnost utakmice

Rezultati u prvim dvama kolima proljetne polusezone, položaj na prvenstvenoj ljestvici, pa činjenica kako iz Prve lige Federacije ispada pet momčadi, zatim da je Bosna u prvom kolu iz Čapljine odnijela bodove, jednostavno su “nabildali” važnost ove utakmice do maksimalne razine. Čapljini, da ne izgubi korak u borbi za ostanak, nužno trebaju bodovi, kao i GOŠK-u u borbu za vrh i plasman u Premijer ligu BiH. Ustvari, Čapljina je nespretnim i nesretnim porazom od visočke Bosne u prvom kolu nastavka sama sebi zakuhala kašu.

Naravno, u oba tabora svjesni su važnosti spomenute utakmice. Naoko se ništa ne događa, međutim, svi oni koji prate sportska kretanja u dolini Neretve znaju kako ispod površine vrije. Svjestan je toga i Damir Obad, sportski direktor momčadi Čapljine koji tim povodom kaže:

- Pripreme za derbi, kao i vrijeme, teku lijepo, pa se može očekivati i dobar nogomet i pune tribine. Stjecajem okolnosti općinski derbi je prerastao te okvire jer će biti mnogo onih koji će osluškivati kretanje rezultata u Bjelavama. GOŠK se bori za vrh, mi, nažalost, za opstanak, utakmica je pod povećalom, bodovi trebaju i nama i njima. Respektiramo GOŠK, međutim, moramo ići na pobjedu. Odigrao sam dosta derbija, ali se ne sjećam da su kao ovoga puta bodovi bili toliko važni, zaključuje Obad, dok trener GOŠK-a Darko Vojvodić naglašava:

- Čapljina je odlična ekipa, gledao sam ih protiv Bosne, zaista su nezasluženo izgubili. Sad su odradili odličan posao u Gradačcu, gdje im nije bilo nimalo lako uzeti bod. Momčad ima karakter, igraju čvrsto i borbeno. Gledajući položaj na ljestvici, mi smo favoriti, pa ćemo se tako i postaviti. Naš cilj je ne izgubiti, svaki drugi rezultat bit će dobar.

Trener GOŠK-a Vojvodić ima i poseban motiv protiv Čapljine. Upravo su ga Čapljinci proljetos, dok je vodio Zvijezdu iz Gradačca, ostavili bez Premijer lige. Štoviše, Čapljina je tada deklasirala Zvijezdu s 4:0. Bez obzira što je sada na klupi lavova, Vojvodića taj poraz još sigurno žulja.

Važnosti utakmice svjesni su i nogometaši. Franjo Buntić, pouzdani vratar Čapljine, svjestan je težine derbija:

- Loše smo otvorili polusezonu, domaćim porazom od Bosne, ali je za nas poticajan bod u Gradačcu. Nemamo izbora, borit ćemo se do kraja prvenstva, nije važno tko je s druge strane, GOŠK ili netko treći. Nama bodovi trebaju u borbi za ostanak.

Veći pritisak na Čapljini

Predstojeći derbi važe i Nedim Mekić, vezni igrač GOŠK-a:

- Na Čapljini je sada puno veći pritisak, moraju pobjeđivati ako žele ostati u ligi. Mislim da smo kvalitetnija ekipa, odgovarao bi nam i bod, što nam daje malu prednost uoči derbija.

Uglavnom, kako iza scene stvari stoje, na podjelu plijena nitko ne računa, oba tabora nadaju se uspjehu koji bi im dao krila za nastavak natjecanja. U GOŠK-u su, dojam je, racionalnije ušli u nastavak sezone, svjesni da je petnaest kola duga dionica u kojoj se može svašta događati. S druge strane, u Bjelavama su, izgleda, na startne utakmice stavili naglasak, što je već nakon prvog kola “slomilo” trenera Tomislava Raguža pa je dao ostavku. U svakom slučaju, slijedi zanimljiv derbi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije