Sarajevo

Kenan Kršo uhićen zbog terorističkih aktivnosti

krso
15.04.2015.
u 09:42

Kenan Kršo (39) uhićen je u jutarnjim satima zbog sumnje da je sudjelovao u određenim aktivnostima koje se mogu dovesti u vezu sa terorizmom

Postupajući po naredbi Suda BiH i Tužiteljstva BiH izvršen je pretres stambenog objekta koji koristi osumnjičena osoba s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku. Izvršenim pretresom pronađeno je i privremeno oduzeto vatreno oružje bez odgovarajuće dokumentacije i drugi predmeti. Podsjećamo, Kršo je krajem siječnja za vrijeme džuma-namaza u džamiji na Staroj Breci izazvao nezapamćen incident, uznemirivši vjernike, kada je verbalno napao imama Muhameda Velića. Naime, Kršo i još dvojica ljudi upali su u džamiju noseći na sebi majice sa zastavom ISIL-a, što je uznemirilo imama i džematlije, da bi potom, u toku hutbe Kršo prekinuo Velića uzvikujući: "Lažeš!", želeći na taj način izazvati sukob sa prisutnim vjernicima i imamom. Oni su, nakon što su vjernici reagirali na napad na imama, izašli iz džamije. Kršo se predao i prihvatio da snosi sve posljedice ovog čina, negirajući da je osim njega iko učestvovao u incidentu, a protiv njega je podnesena prekršajna prijava u skladu sa Zakonom o narušavanju javnog reda i mira. Također, Kršo je pažnju privukao i kada se na Baščaršiji pojavio u majici sa obilježima Islamske države. Tada su ga legitimirali pripadnici MUP-a SŽ-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije