Knjiga M. Bićanića

Kazališna kritika je izgubila na vrijednosti

07.10.2015.
u 06:15

Mladen Bićanić u knjigu je uvrstio pažljiv izbor pisanih kritika i zapisa

U Sarajevu je predstavljena knjiga kritika "Trag u vremenu" autora Mladena Bićanića.

Radi se o knjizi koja sadrži pažljiv izbor pisanih kritika i zapisa o teatru proteklih godina na našim prostorima, a čitateljima donosi objektivnu kroniku i subjektivna promišljanja, ali i autentična svjedočenja o dugom razdoblju kazališnih procesa i događanja na širokom prostoru kulturalnih razmeđa, prožimanja i razmjena.

Sviđa mi se ili ne

Naglašavajući kako je veoma sretan što je bosanskohercegovačka, ali i regionalna teatarska kritika dobila još jednu veoma kvalitetnu knjigu, promotor knjige redatelj Dino Mustafić je istaknuo da je knjiga veoma odmjeren i kvalitetan prikaz teatarskih događanja u proteklim godinama.

- U vremenu kada imamo veliku pojavu pseudo-kritičara, koji predstave ocjenjuju po načelu sviđa mi se ili ne, ova knjiga na pravi način pristupa teatarskoj kritici, koja polazi iz kuta same predstave, a ne osobnog uvjerenja kako bi se predstava trebala režirati. Mladen Bićanić je iskren kazališni kritičar koji svoje kritike ne temelji na festivalskim dnevnicama, smještajima u hotelima ili poznanstvima i prijateljstvima s redateljima, a samo takav pristup može voditi kvalitetnoj kritici", rekao je Mustafić i dodao da je, nažalost, teatarska kritika u posljednjem desetljeću izgubila na vrijednosti i da se može samo sporadično vidjeti u tiskanim medijima, a skoro nikako na televiziji i radiju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije