Široki Brijeg u Antalyji

Kazahstanci lagan zalogaj za momčad s Pecare

13.02.2016.
u 07:00

Prvu od tri utakmice u Turskoj Široki je Brijeg odigrao protiv dvostrukog kazahstanskog prvaka Shaktera iz Karagandyja i slavio 2:0.

Postava: Soldo, Karačić, Kožul, Bralić, Barišić, Landeka, Ivanković, Buhač, Wagner, Menalo i Kresinger dobro se nosila s Kazahstancima, imala premoć i niz (polu)prigoda, ali na odmor se otišlo bez pogodaka.

I Shakter je jednom bio u situaciji zabiti, ali vratar Soldo bio je siguran. Široki je poveo u 51. minuti kada je Wagner odapeo “tešku bombetinu” s 20 metara. Zatim je Ivanković bio u prigodi riješiti pobjednika, ali je iz blizine pogodio vratara. U 61. minuti Slaven Musa u igru je uveo Ćorića, Pandžu, Markovića, Sesara, Pehara, Ćorluku, Crnova, Barabana i Krstanovića, pa su samo Soldo i Bralić ostali u igri do kraja.

No, na travnjaku se nije ništa promijenilo jer je Široki i dalje držao konce igre u svojim rukama. Krstanović je u 78. minuti napravio slalom kroz obranu Kazahstanaca i zabio za konačnih 2:0.

Promašili niz “zicera”

- Nisam nezadovoljan, što ne znači da nemam primjedbi. Dakle, bili smo bolji 90 minuta, zabili dva lijepa pogotka i zasluženo slavili. Nije dobro što smo promašili niz “zicera”. I protivnik imao dvije velike prigode, ali Soldo je bio siguran na vatima, rekao je nakon utakmice Musa, dodajući da je osobito zadovoljan činjenicom da nitko nije ozlijeđen.

“Miksanje” sastava

-Ajayi zbog ranije lakše ozljede nije igrao, Špikiću još nije vrijeme za ući “u vatru”. Brekalo je izostao zbog viroze. Kožulj je ovaj put bio prekobrojan, ali će protiv Odensea u nedjelju igrati od početka. “Miksanje” sa sastavom radimo da vidimo koliko u pojedinim linijama može igrati “svatko sa svakim”. Trebat će nam to u prvenstvu, za njega se i spremamo...

Pitali smo Musu da nije nešto skrivao od emisara Željezničara, koji se također priprema u Antalyji:

-Željezničar je malo dalje igrao protiv slovačkog DAC-a. Počeli su utakmicu sat prije nas, nisam nikoga od njih vidio u gledalištu. Možda je netko i bio, ali mi nemamo što kriti jedni od drugih.Utakmicu je gledao direktor Slobode Saša Vugdalić. Ma, tu blizu su Sloboda, Željezničar, Sarajevo, Mladost...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?