Regionalna ABA liga

Katastrofalno loš defanzivni skok u završnici presudio Igokei u porazu od Crvene zvezde

25.10.2016.
u 07:00

Igokea je drugi meč uzastopno izgubila na jednu loptu. Nakon poraza od Budućnosti prvak Bosne i Hercegovine je poražen i od najboljeg tima regije, Crvene zvezde (68:66).

Držali se do završnice

Nakon katastrofalnog početka Igokea je uspjela prijeći u vodstvo, a zatim se i držala do završnice. Međutim, loš defanzivni skok je na kraju skupo koštao Aleksandrovčane. Beograđani su nakon promašaja hvatali lopte i organizirali napade.

Trener Dragan Bajić nakon dva meča itekako može biti zadovoljan prikazanim, ali ne i bodovnim saldom.

- Drugi meč u nizu smo izgubili na jednu loptu. U meč smo ušli s dosta grča i previše respekta. Nismo ispoštovali dogovore u fazi obrane i napada. Nismo iskoristili trenutak u kojem se nalazi Crvena zvezda i njezin umor. Presudan trenutak je bio ono što sam i govorio igračima prije meča, a to je da moramo kontrolirati njihov ofenzivni skok. To je bilo dobro u prvom poluvremenu, ali dogodila su se ta dva ofenzivna skoka u trenucima kada se meč lomio. To je dosta doprinijelo da Crvena zvezda slavi, rekao je Bajić.

Ispravljati pogreške

Seriju od tri derbi meča Igokea završava u idućem kolu kad će ugostiti Cedevitu.

- Vidim da su i oni izgubili i sigurno da će doći s velikim motivom na naš teren. Mi moramo ispravljati pogreške, a sigurno da nam jako nedostaje Vuk Radivojević koji će biti izvan stroja još nekih 10 dana i sigurno neće igrati u idućem kolu, dodao je Bajić. Najučinkovitiji igrač Igokee bio je Šibalić koji je imao 26 koševa.

- Opet nam je u ključnim trenucima nedostajalo koncentracije. Nismo iskoristili umor Zvezde i drugi meč smo izgubili na jednu loptu, što sigurno nije dobro za samopouzdanje. Ipak, vjerujem da se možemo dignuti, pokazali smo da imamo snage, vratili smo se iz rezultatskog minusa i potreban nam je trijumf da sve prelomimo i krenemo s pobjedama, istaknuo je Šibalić. Igokea u idućem kolu dočekuje uzdrmanu Cedevitu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije