Dogovorili

Karamarko: Bit ću mandatar, a Reiner će biti novi šef Sabora

karamarko
01.12.2015.
u 15:06

HDZ je na današnjem sastanku dogovorio da će predložiti Željka Reinera za predsjednika Sabora. To je potvrdio i predsjednik stranke Tomislav Karamarko

HDZ je na današnjem sastanku dogovorio da će predložiti Željka Reinera za predsjednika Sabora. To je potvrdio i šef stranke Tomislav Karamarko:

- Mislim da je apsolutno zaslužio da ga kandidiramo. Zaslužuje i rešpekt drugih stranaka.

Upitan hoće li on biti mandatar, Karamarko je potvrdio:

- Da, ja ću biti mandatar za sastavljanje nove vlade.

Upitan je za komentar navoda Bože Petrova iz njegovog pisma zastupnicima MOST-a o tome da je i HDZ vršio pritisak na njega. 

- Nije HDZ vršio pritisak, upravo o tom pričamo. Čini mi se da je ovo malo od MOST-a taktično, politički i diplomatski balansirao. Svojim ljudima sam stalno govorio - nemojte prilaziti parcijalnom MOST-u. Mi smo pristupili pošteno ovim pregovorima, u suprotnom bi to bilo nepoštivanje njihovih glasača - rekao je Karamarko.

Još je jednom odbio mogućnost velike koalicije sa SDP-om rekavši da ne može biti u vladi s nekim tko je upropastio Hrvatsku.

- Ne znam što znači zajednička vlada. To bi trebalo dobro pretresti i precizirati. Biti u istoj vladi, sjediti za istim stolom s onima koji zadnje četiri godine upropaštavaju Hrvatsku, mijenjaju svoje stavove ovisno o potrebama i interesima, kako možemo? Biti za stolom s onima koji su bili protiv reformi. Ja sam na SDP-ovim plakatima izrugivan sa škarama u rukama zbog reformi koje pripremamo. Oni su protiv reformi, a sad su odjednom postali reformisti - kazao je.

- Oni trebaju potpise da bi ostali u svojim foteljama. Ja se nadam da će kolege iz Mosta biti svjesne ovoga što govorim. Smeta me izjednačavanje HDZ-a i SDP-a. Mi nismo isti! S druge strane, čelništvo HDZ-a i predsjednik HDZ-a nisu isti kakvi su bili prije, ja imam iza sebe nekakvu priču u borbi protiv kriminala. Mi smo rekonstruirali stranku - dodao je Karamarko.

Upitan je li zabrinut zbog osipanja Mosta, rekao je da mu taj proces nije drag.

- Mislim da svi moramo biti strpljivi da oni prođu što trebaju proći, neke dječje bolesti novoosnovane stranke. Želim da opstanu, ostanu i budu cjeloviti.

Novinare je zanimalo i je li se HDZ dogovorio s dvoje zastupnika s liste Milana Bandića. Karamarko je ponovio Bandićevu izjavu  "neću se ja prikloniti njima, već oni meni" i ustvrdio: 

- To mi je bilo simpatično. Ja sam optimist. Vjerujem da ću kreirati vladu.

Na upit računa li na podršku Mirka Raškovića, Karamarko je rekao da je riječ o principijelnom čovjeku koji nije dozvolio da ga SDDS pritišće da se prikloni lijevoj opciji.

- Ti ljudi imaju svoj mozak, zdravu pamet, ne treba za njih razmišljati Milorad Pupovac - rekao je Karamarko.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?