nogomet

Karačić: Očekivali smo više u Tuzli, suci su radili pogreške na našu štetu

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
02.09.2015.
u 06:30

Vitežani su otišli na Kupres gdje će trenirati nekoliko dana

Šest odigranih kola, 4 osvojena boda, 4 postignuta i 10 primljenih golova, rezultatski je saldo Vitežana kojim su dočekali reprezentativnu stanku, piše Večernji list. Polovinu te stanke provest će na pripremama na Kupresu. A u ponedjeljak poslije podne, pred put za Kupres, trener Viteza Branko Karačić kratko se osvrnuo na subotnji susret u Tuzli koji su Viteženi izgubili rezultatom 1:0.

Očekivali više

- Kada je susret sa Slobodom u pitanju, očekivali smo bolji rezultat iako smo igrali bez četvorice za nas vrlo važnih igrača. Međutim, sa žaljenjem moram konstatirati kako je sudac (Ermin Sivac iz Zenice op.a) s pomoćnicima donosio odluke na našu štetu. Zna se, mi smo tu potpuno nemoćni, ali ne i nadležni organi koji bi morali pravodobno i odlučno reagirati i greške (?) sankcionirati, kazao je Karačić koji se blago osvrnuo na ono što su vidjeli svi prisutni na Tušnju.

Na žalost Viteza, to nije vidio sudac Sivac, a riječ je o grubom prekršaju s leđa, u srcu šesnaesterca, nad Anastasovim – jedanaesterac "ko kuća". S druge, pak, strane svirao je smiješne prekršaje za Tuzlake koje je samo on vidio i iz jednog takvog Zeba je majstorskim udarcem svoju momčad doveo u vodstvo 2:1.

Vitežani su posebno ogorčeni što, recimo, očigledni prekršaj na Anastasovu (i niz drugih sudačkih propusta), nije zabilježen (?) i prikazan u emisiji BH Telecom Premijer liga, a što jasno govori o različitim sudačkim i televizijskim aršinima u Premijer ligi BiH, za različite klubove. Jači, kvači, jasno je već sada. A ne treba zaboraviti da je Vitez samo tjedan dana ranije u Vitezu, u susretu s gostujućom Mladosti, oštećen (sudac Zoran Grbić iz Prijedora op.a.) za poništeni gol i nedosuđeni jedanaesterac.

Nova dimenzija

I kada se u obzir uzmu ovi sudački previdi (?), četiri gostujuće i samo dvije utakmice na domaćem terenu, onda mršavi rezultatski saldo na neki način dobiva drugačiju dimenziju. Ali, što to vrijedi, kakva je to utjeha, kada su bodovi otišli na drugu stranu.

O petodnevnom boravku na Kupresu trener Karačić je kazao:

- Na Kupresu ćemo intenzivno raditi u dva mini-ciklusa, odigrat ćemo i utakmicu s drugoligašem Tomislavom iz Tomislavgrada, a od povratka s Kupresa smanjit ćemo intenzitet rada kako bismo potpuno spremni dočekali srijedu i susret s Olimpicom u Vitezu, naglasio je Karačić, dodajući kako je i cilj odlaska na Kupres, "još bolje se međusobno upoznati i zbližiti se, imati zdravo ozračje u svlačionici, biti momčad, družina...".

Trener Branko Karačić sa suradnicima na Kupres je poveo sve raspoložive snage, među kojima jedino nije ozbiljno ozlijeđeni (lom fibule op. a.) Sabahudin Jusufbašić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?